Moet je ruimte maken in de badkamer? Probeer praktische oplossingen zoals deze

door Natasja

12 Oktober 2021

Moet je ruimte maken in de badkamer? Probeer praktische oplossingen zoals deze
Advertisement

Er zijn heel veel persoonlijke hygiëne- en schoonheidsproducten en accessoires die je altijd bij de hand moet hebben in de badkamer, en die moeten zo georganiseerd worden dat je ze snel kunt vinden of opbergen zonder tijd te verspillen en onnodige rommel te maken.

Voorwerpen rond de wastafel laten liggen is onhandig als je moet schoonmaken, en soms is er niet eens genoeg plaats voor een echt groot en comfortabel wastafelkastje. Je moet de badkamer dus uitrusten met meubels die elk oppervlak en volume optimaal benutten zonder rommel te creëren. Hier zijn enkele nuttige ideeën.

Er zijn verschillende rekken die in het midden van de planken ruimte laten om rond de basis van de wastafel te passen, en er zijn ook mensen die juist het gedeelte van de plank zelf verwijderen om het kastje beter rondom het sanitair te plaatsen.

Advertisement

Als je in plaats daarvan twee identieke kasten kiest die aan de zijkanten van de kolom worden geplaatst, creëer je een symmetrisch effect dat wellicht mooier is, en als je het meubilair later wilt veranderen, kunnen dergelijke meubelstukken ook in andere kamers worden gebruikt.

Hout en kisten: dit is heel eenvoudig en essentieel, maar het ziet er prachtig uit in een witte en grijze badkamer. Als de wastafel geen steunkolom heeft, is het een keuze om te overwegen.

Spartaans, maar prachtig om te zien: eenvoudige, goed geschuurde houten kisten aan één kant!

Als je er niet van houdt om kasten volledig onbedekt te laten, niet in het minst om netheid- en hygiëneredenen, kun je manden vinden die in principe als lades kunnen worden gebruikt.

Advertisement

Zo'n handdoekhouder neemt maar weinig plaats in en biedt de mogelijkheid om alle handdoeken die je voor vele dagen nodig hebt bij de hand te hebben.

Een idee dat altijd handig is: als de toegangsdeur niet te dicht bij de muur zit, kun je de achterkant ervan gebruiken met dunne planken, haken of rails!

Advertisement

Een houten kast die ook zelf gemaakt kan worden, compact en nuttig.

Als er voldoende ruimte is tussen de wastafel en de spiegel, kun je overwegen een houder zoals deze te plaatsen, zodat er zich niet te veel voorwerpen rond de wastafel ophopen.

Advertisement

In plaats van verpakkingen die in een hoek of in een kast zijn opgestapeld, kun je beter rollen toiletpapier op deze manier plaatsen.

Voor wastafels zonder steunkolom zijn op maat gemaakte planken die er direct onder worden geplaatst, of als blad voor de wastafel zelf fungeert, het beste idee (en economisch) om kleinere badkamers in te richten.

Advertisement

Hoekplanken helpen ook aan de spiegelzijde.

En hier is een klein rekje met lades die van pas kan komen aan de muur achter het toilet, een vaak ongebruikte plek.

Wat zijn jouw favoriete oplossingen?

Advertisement