Breng de schoonheid van de herfst op tafel met kleurrijke decoraties

door Natasja

12 Oktober 2021

Breng de schoonheid van de herfst op tafel met kleurrijke decoraties
Advertisement

De herfst is het seizoen dat ons elk jaar weer verrast met zijn levendige kleuren en ons verwent met heerlijke vruchten. Ook planten die nog maar kortgeleden in bloei stonden, krijgen onweerstaanbare kleuren en je krijgt gelijk zin om de schoonheid van het herfstlandschap in huis na te maken.

Je kunt de wonderen van dit seizoen ook vieren door mooie composities in het midden van de tafel te plaatsen of op een meubelstuk in huis waar je gewoonlijk een vaas met bloemen op zet. Laat je inspireren door onderstaande ideeën om zelf prachtige herfsttafelstukken te maken.

 

Advertisement

Een verzinkte metalen emmer op jute placemats en gevuld met bloemen in de intense kleuren van de herfst: het kunnen verse seizoensbloemen zijn, of bloemen die aan de takken zijn gedroogd (zoals hortensia's) en interessante kleuren hebben aangenomen. Hier is ook de moerasplant Typha latifolia gebruikt.

Advertisement

Groene, koperachtige bladeren en enkele droge bloeiwijzen passen perfect bij een witte roos. Sommige rozen bloeien juist in de herfst opnieuw.

Glazen potten, doorzichtig of beschilderd, zijn altijd een winnend idee. Deze combinatie van wit en mat goud is erg mooi, ook met de kunstbloemen.

Bladeren van dennenappels en stro zijn het bedje van deze grote witte pompoen: delicaat en elegant.

Witte pompoenen, ook die van plastic of speciaal beschilderd, lenen zich uitstekend om te worden gebruikt als houders voor bloemstukken, en kijk eens hoe mooi ze staan op een onderzetter van stro of raffia.

Advertisement

Als je je geen zorgen wilt maken over verse bloemen die verwelken, kies dan voor gedroogde takken of korenaren, die er bijzonder mooi uitzien in gerecyclede glazen potten.

Een lange, smalle houten kist is altijd een favoriete keuze om het midden van eettafels te versieren, en met bladeren en pompoenen kan het nooit mis gaan.

Advertisement

Een extra grote snijplank is ook een goede basis voor tafelstukken met pompoenen.

Maar, vooral op houten tafels, kan het ook meer dan voldoende zijn om een delicaat bedje van bladeren te maken (in dit geval eucalyptusbladeren) en daarop de kleine pompoenen te leggen. Snel en gemakkelijk.

Advertisement

Dennenappels, kaarsen, pompoenen en veel kleurige bladeren om alles op te vullen!

Een triomf van herfstige inspiraties zorgvuldig gerangschikt op een oud metalen taartplateau.

Advertisement

Boeken en vers seizoensfruit: origineel en stijlvol, en handig voor de lunch!

Welk idee vind je het mooiste?

Breng de schoonheid van de herfst op tafel met kleurrijke decoraties - 13
Advertisement