Maak de woonkamer mooier door de muur achter de bank stijlvol te decoreren

door Natasja

06 Oktober 2021

Maak de woonkamer mooier door de muur achter de bank stijlvol te decoreren
Advertisement

De muren van een kamer, met inbegrip van de woonkamer, zijn misschien wel het laatste waar je je zorgen over maakt bij het inrichten: zodra je klaar bent met het kiezen van kleuren en het schikken van meubels, weet je in feite dat ze zullen worden opgevuld met lijsten met foto's, schilderijen, prenten of misschien planken en verlichting. Maar als het zover is, wat moet je dan kiezen? Je kunt er niet alles kwijt, en het is goed om meteen te weten wat de best mogelijke opstelling is voor de voorwerpen die je hebt gekozen.

Het loont de moeite je te laten inspireren door een aantal ideeën uit succesvolle woonkamers, waar de muur achter de bank een aantal fascinerende ideeën herbergt die je helemaal kunt personaliseren.

Advertisement

Niet alleen het soort lijsten, maar ook de manier waarop je ze op de muur rangschikt, zal verschillende effecten creëren. Dit schema is zeer elegant en minimaal, maar er zijn er zoveel meer.

Advertisement

Voor een artistiek, schijnbaar rommeliger effect kun je lijsten van verschillende afmetingen en ook verschillende soorten met elkaar combineren, zo gemonteerd dat ze elkaar nauwelijks overlappen.

Als alternatief kun je speciale planken gebruiken om de lijsten op te plaatsen: deze kunnen even lang zijn als de hele bank, of ook langer, of korter. Je kunt er ook meer dan één gebruiken, in een kolom geplaatst of verspringend: het is de moeite waard om verschillende oplossingen te bedenken!

Een spiegel is een bijna onmisbaar accessoire in de woonkamerinrichting: hij opent de ruimte en maakt het een stuk lichter. De spiegel kan achter de bank worden geplaatst, aan de muur worden bevestigd, en misschien uit de plank worden "gesneden" zoals in dit geval.

Ze zijn ook mooi als ze gewoon aan de muur hangen, zonder andere voorwerpen eromheen, als ze vrij groot zijn.

Advertisement

Dit heeft in feite weinig anders nodig!

De zeer eenvoudige moderne ronde spiegel zweeft boven een grote plank gemaakt van een gerecycled houten balk: perfect voor een boerenwoonkamer.

Advertisement

En laten we de planten niet vergeten: ook zij zijn elementen die elke ruimte, ook de woonkamer, smaakvol kunnen aankleden. En op de planken achter de bank, als er genoeg licht is, zijn ze perfect.

De smalle consoletafel is even lang als de rugleuning van de bank: hij is mooi om naar te kijken en biedt een nuttige ruimte waar je dingen op kan zetten en zo ook kan worden gebruikt om met vazen met bloemen te versieren.

Advertisement

Een andere zeer aangename rustieke opstelling: de houten balk als plank, daarboven een oud raam en wandflessen of oude glazen vazen met bloesemtakken, terwijl eronder een tekstbord hangt.

Ook hier de rustieke stijl, maar een beetje anders dan anders: twee deuren van een oude houten deur of raam decoreren de muur achter de bank.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement