Creëer een tuin in huis met pakkende en stijlvolle oplossingen

door Natasja

29 September 2021

Creëer een tuin in huis met pakkende en stijlvolle oplossingen
Advertisement

Het toevoegen van planten in huis is een manier om de omgeving te verfraaien en, tot op zekere hoogte, ook gezonder te maken. Veel soorten helpen om schadelijke gifstoffen uit de lucht te filteren, sommige zijn bijzonder goed in het absorberen van vocht, en dan is er nog de esthetische factor: welke stijl van inrichten je ook verkiest, een vleugje groen brengt ongeëvenaarde evenwicht.

Als je echt groene vingers hebt en je jezelf zoveel mogelijk met planten wilt omringen, voor zover de ruimte en het natuurlijke licht dat toelaten, kun je proberen binnentuinen te creëren met eenvoudige oplossingen, of zelfs nadenken over het aanleggen van bloembedden. Bekijk de onderstaande ideeën voor het creëren van mooie groene hoekjes in je huis.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

In badkamers, maar niet alleen daar, kunnen klimplanten uit hanging baskets een soort groen alternatief worden voor vensterjaloezieën, zodat ze, terwijl ze het uitzicht afschermen, ook het licht krijgen dat ze nodig hebben om te overleven.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een groene muur achter de bank: plaats een smalle consoletafel tussen de rugleuning en de muur, en voeg planken toe aan de muur, zodat je een kleine verticale tuin hebt die gemakkelijk in elkaar te zetten is.

firstthymemom.com

firstthymemom.com

Wat eruitziet als een kledingrek uit een winkel, en dat ook zelf kan worden gemaakt, wordt een gemakkelijk te verplaatsen plantendisplay voor een groene hoek zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Pinterest

Pinterest

Een trap met hangende treden, die meestal geen leuning heeft, kan worden verrijkt met een groene muur ter vervanging: gewoon klimplanten, die op een traliewerk of rooster groeien, gebruiken is genoeg, op voorwaarde dat het een voldoende lichte plek in huis is.

Pinterest

Pinterest

Een hele wand voorzien van op maat gemaakte houten steunen om een echte verticale binnentuin te creëren.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het idee van het verticaal gemonteerde plantenpaneel kan niet alleen tegen een muur bestaan, maar ook in het midden van de kamer als scheidingselement.

Pinterest

Pinterest

Een afgesloten balkon of het naar buiten gerichte deel van een kamer met een glazen wand is de ideale plek om een binnentuin van te maken met alle planten die je maar wilt, een kleine groene oase in de flat.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een oplossing die tijdens de bouw of renovatie moet worden overwogen is de zeer stijlvolle oplossing om echte bloemperken in de woning aan te brengen, vaak op plaatsen waar zich doorgangen en bijvoorbeeld trappen bevinden (of onder trappen), maar altijd in combinatie met lichtkoepels en lichtputten.

Pinterest

Pinterest

Het zijn echt zeer elegante oplossingen die allemaal op maat kunnen worden gemaakt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En als het huis te klein of te donker is, maar het balkon groot genoeg, kun je zelfs in een kleine ruimte een kleine oase creëren.

Zou je het ook leuk vinden om zulke groene hoekjes in je huis in te richten?

Advertisement