Schep stijlvol orde in de keuken: ontdek de juiste inrichtingsoplossingen

door Natasja

06 September 2021

Schep stijlvol orde in de keuken: ontdek de juiste inrichtingsoplossingen
Advertisement

Wanneer je in de keuken bezig bent, is het altijd fijn om alles wat je nodig hebt binnen handbereik te hebben, maar dit hoeft niet te betekenen dat je elk voedingsmiddel of keukengerei in het volle zicht op de enige beschikbare aanrechten gezet moeten worden. Net als moet worden vermeden dat de rekken en meubels volgestouwd worden met voorwerpen, met het risico dat alles eruit valt als je iets pakt.

Als je niet veel ruimte hebt en geen plek meer hebt om meer meubels neer te zetten, moet je goed nadenken om te zien welke oplossingen of inrichtingsaccessoires je kunnen helpen orde te scheppen zonder dat dit ten koste gaat van de esthetische factor. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een oplossing die bij de inrichting van de keuken moet worden overwogen, maar die soms later kan worden toegevoegd, is het aanbrengen van verborgen verticale rekjes die indien nodig kunnen worden uitgetrokken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ze kunnen breed genoeg zijn om er pannen en manden met verschillende voedingsmiddelen in te zetten, maar ook smal genoeg om er alleen theedoeken en schoonmaakmiddellen in te doen.

Pinterest

Pinterest

In plaats van pannen en steelpannen in de kasten op te stapelen die vervolgens moeilijk te verwijderen zijn, gebruik verschillende soorten planken en steunen.

Pinterest

Pinterest

Als je graag door kookboeken bladert, waarom dan geen ruimte tussen de keukenkastjes creëren voor de meest gebruikte boeken? Het is net een mini boekenkast tussen al het keukengerei en ziet er geweldig uit.

Pinterest

Pinterest

Planken die later aan de zijkant van de kast worden toegevoegd, kunnen de inrichting ook op een aangename en functionele manier verrijken. Deze houten planken, die een beetje bewerkt zijn, vormen een mooi contrast met de blauwe kasten en zijn erg handig om alles op te bergen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het is ook erg handig om dergelijke laden in de hoeken van de kasten te hebben, zodat je gemakkelijker kunt pakken wat je erin opbergt.

Pinterest

Pinterest

Als je een hoekje hebt dat als voorraadkast kan worden gebruikt, is het belangrijk goed na te denken over waar je elk soort voedsel of keukengerei neerzet: je verdeelt het volgens de grootte en het gewicht van elk voorwerp, maar ook volgens hoe vaak je het gebruikt. Het is in ieder geval een goed idee om ze per categorie te rangschikken en ze ook te groeperen in bakken, manden of andere houders waardoor ze gemakkelijk gevonden en gestapeld kunnen worden zonder rommel te maken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Onderschat nooit het gemak van in de lade gemonteerde bestekbakjes, evenals verschillende soorten verdelers, afhankelijk van de grootte van de laden of de voorwerpen die erin moeten worden opgeborgen.

Pinterest

Pinterest

Voor voedselbakken of pannen, die van hun deksels moeten worden gescheiden, heb je dunne platen of mandjes nodig om de verschillende vakken te creëren, voor een diepe lade kun je dergelijke elementen gebruiken om orde te scheppen tussen potten en deksels.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Natuurlijk heeft de keuken ook een oplaadstation nodig, en deze kabeloplossing vermijdt onnodige rommel.

Pinterest

Pinterest

Een echt super georganiseerde voorraadkast in een kleine ruimte.

Hoe zou jij je keuken het liefst inrichten?

Advertisement