Maak je eigen bbq om lekker mee te grillen in de tuin, eventueel voor eenmalig gebruik

door Skip

22 Augustus 2021

Maak je eigen bbq om lekker mee te grillen in de tuin, eventueel voor eenmalig gebruik
Advertisement

Door gerechten te bereiden op kolen smaken ze niet alleen lekkerder, maar ben je zelf ook lekker buiten, misschien wel met gasten met wie je een gezellige dag hebt. Een plek hebben in de tuin of zelfs op je balkon, waar je een lunch of diner kan organiseren maakt buiten zijn pas echt aangenaam.

Als je het idee van een eigen barbecue in elkaar zetten eng vindt, misschien is dan een eenvoudigere doe-het-zelfoplossing, al is het maar voor tijdelijk gebruik, misschien toch het beste idee. Terracotta-potten, zelfs geperforeerde bakstenen, betonnen gleuven kunnen worden omgetoverd tot bbq als dat nodig is. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën. 

Advertisement
motherearthnews.com

motherearthnews.com

Een korf van bakstenen met een grillrek erop en een opening aan onderkant waar je het vuur kunt beheersen. Je kan hem zo hoog maken als je zelf prettig vindt en is dit een simpel projectje dat heel snel te realiseren is. De bakstenen moeten wel vuurvast zijn.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Dit is een geïmproviseerde oplossing voor mensen die geen plek hebben of die niet in de gelegenheid zijn om iets permanenters te installeren. Neem een grillrek, een terracotta-pot en gebruik een schotel als deksel. Het is heel sober, maar kan je hier prima kleine hoeveelheden op bereiden. 

blog.harborfreight.com

blog.harborfreight.com

Er is ook een stappenplan waarin staat hoe je van metalen vaten een bbq kan maken die je dan op verschillende soorten onderstellen kan plaatsen. Ze zijn makkelijker dan stenen oplossingen en hebben ook een handig deksel die je kan gebruiken. 

Pinterest

Pinterest

Een hoekgrill gemaakt van bakstenen en een plaat waarmee brandhout of accessoires kunnen worden afgedekt. Daarnaast kan er ook op de plaat worden geleund, altijd handig wanneer het druk is bij de bbq. Het is een klein en compact model, maar esthetisch gezien wel wat verfijnder dan vele andere spartaanse oplossingen, heel geschikt voor mensen die niet veel ruimte hebben.  

thesurvivalgardener

thesurvivalgardener

Nog een idee dat heel snel uit te voeren is. Geperforeerde bakstenen van cement zijn stevig en bestendig en kunnen naar wens worden gestapeld. 

Advertisement
sumiyakiji.blog.fc2.com

sumiyakiji.blog.fc2.com

In dit geval is er een cementgleuf gebruikt, die gebruikt worden om kabels en buizen in te leggen. Dit is nog zo'n eenvoudig, niet duur materiaal voor kleine grillsessies in gezelschap, zonder dat je hele lastige constructies in elkaar hoeft te flansen.  

Pinterest

Pinterest

Dan heb je nog de vuurpotten, zoals deze hier van metaal, of is het ook mogelijk die te maken van bakstenen en kunnen die fungeren als open haard in de buitenlucht en als je gaat grillen kan je zoals op de foto de grillplaat erboven hangen of opleggen. Zo worden het bbq's die er heel origeneel uitzien.

Hoe zou jij graag je bbq thuis willen bouwen?

Advertisement