De mooiste ideeën voor het versieren van fotolijsten met schelpen: laat je inspireren

door Natasja

23 September 2021

De mooiste ideeën voor het versieren van fotolijsten met schelpen: laat je inspireren
Advertisement

Schelpen behoren tot de mooiste symbolen van de zee: bij het zien ervan denkt men onmiddellijk aan het strand, en ze behoren tot de meest gebruikte elementen voor de nautische inrichting, vooral in woningen die in badplaatsen gelegen zijn. Ze hebben een charme die iedereen blijft boeien, ook al is het op veel plaatsen in de wereld niet mogelijk ze op te weg te nemen uit hun natuurlijke habitat. Een onschuldige daad zoals het verzamelen van verschillende vormen schelpen, zelfs als ze aangespoeld zijn en er geen dieren meer in zitten, heeft toch een impact op het milieu, omdat ze dienen om het mariene ecosysteem te verrijken, vooral met het calciumcarbonaat waaruit ze zijn samengesteld.

Daarom is het beter ze in betrouwbare winkels te kopen (en nooit schelpen te verzamelen of te kopen waar een of ander dier in zou kunnen gaan wonen), of misschien te kiezen voor namaakschelpen, die ook het voordeel hebben dat ze mettertijd niet verbleken. Als je van decoraties met deze natuurlijke materialen houdt, zijn ze daar ook zeer geschikt voor, en hieronder vind je verschillende ideeën om ze te gebruiken om fotolijsten of spiegels te versieren.

Advertisement
MunasArts/Etsy

MunasArts/Etsy

Als ze verschillende vormen hebben, kun je ze naar believen combineren, ook op een niet-symmetrische manier, om alle ruimtes op te vullen met een reliëfversiering. Dit is perfect voor saaie lijsten, die je wilt bedekken.

Advertisement
boisflottecoquillage/Etsy

boisflottecoquillage/Etsy

Een kleine decoratieve spiegel met een handgemaakte houten lijst en eenvoudige lijnen van vastgelijmde schelpen.

CorksandShells

CorksandShells

Het idee om parels toe te voegen, misschien van twee of meer verschillende afmetingen, is erg mooi. Soms zie je ook creaties waarbij voorwerpen worden toegevoegd die bedekt zijn met strass steentjes, zoals oude broches of knopen.

MunasArts/Etsy

MunasArts/Etsy

Een paar kleine kraaltjes of parels tussen vele witte schelpjes van verschillende soorten en vormen: het geheel is verfijnd en chique.

Sladesfish/Etsy

Sladesfish/Etsy

Als je echter schelpen van hetzelfde type en met vergelijkbare kleurschakeringen hebt, is het mooi om ze te laten afsteken tegen een effen witte lijst.

Advertisement
SunnyShellsNL/Etsy

SunnyShellsNL/Etsy

Lichtblauw geverfd hout met een gebeitste afwerking, en een heel mooi net waarin de schelpen lijken te zijn gestoken: het is eenvoudig maar heel mooi.

SeashellsWorldStore/Etsy

SeashellsWorldStore/Etsy

Hier hebben we de kleuren zwart en wit, met verschillende vormen en de meeste (grotere) schelpen geconcentreerd aan de onderkant, op een lichte houten achtergrond met zeer eenvoudige lijnen.

Hoe zou jij lijsten en spiegels met schelpen willen versieren?

Advertisement