Wil je een zalig gerecht met veel smaak? Maak deze boerenaardappelen uit de oven met drie ingrediënten

door Skip

22 Augustus 2021

Wil je een zalig gerecht met veel smaak? Maak deze boerenaardappelen uit de oven met drie ingrediënten
Advertisement

Aardappelen hebben binnen alle culinaire tradities in deze wereld een grote schare fans. Aardappelen kan je op duizend manieren bereiden en zijn ze eigenlijk altijd wel lekker.

Aardappeltjes uit de oven zijn qua smaak bijna niet te evenaren, zeker niet wanneer daar een paar andere heerlijke dingen bij zitten. Als je van varkensvlees houdt zoals spekjes en ook mozzarella lekker vindt dan hebben we hier een recept dat super makkelijk te leren is. Je kan het altijd op tafel zetten wanneer je zin in lekker eten hebt of als je onverwachte gasten wilt verbazen, dan kan dat met boerenaardappelen uit de oven. Lees verder om te weten te komen hoe je ze maakt.

Advertisement
barefeetinthekitchen.com

barefeetinthekitchen.com

De ingrediënten om boerenaardappelen uit de oven te maken voor vier personen:

 • Aardappelen:ruim 500 gram of meer
 • 150 gram verse pancetta (ham, spekjes kan ook, of anders bacon, kinnebak kunnen ook prima)
 • 200 gram mozzarella (van koe, buffel) Als alternatief kan je de twee samen mengen, of kan je gerookte dan wel gewone scamorza proberen (als het te krijgen is)
 • Bieslook (naar wens)
 • Rozemarijn
 • Zout
 • Olie

Bereidingswijze van boerenaardappelen uit de oven:

 1. Was en schil de aardappelen zorgvuldig. Daarna afspoelen en drogen met absorberend keukenpapier. 
 2. Snijd ze in blokjes, schijfjes of kleine stukjes, in de gewenste vorm. Sommigen laten ze een halfuur weken in water (dat twee of drie keer dient te worden ververst) zodat ze het teveel aan zetmeel kwijtraken.
 3. Snijd de pancetta in dunne reepjes of in blokjes en snijdt de mozzarella ook in blokjes.
 4. Bedek een bakplaat met bakpapier (of besprenkel de bodem ervan met wat olie)
 5. Leg de aardappelen zo neer dat ze een enkele laag vormen, dan worden ze beter gaar. Wil je er goed gemixte rozemarijn, bieslook bij, doe dit dan nu.
 6. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en voeg naar snaak zout en peper toe.
 7. Plaats in voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
 8. Voeg de pancetta toe en laat 10 minuten bakken. Als je dat nog niet gedaan had, leg er dan de takjes rozemarijn bovenop.
 9. Leg de blokjes mozzarella als bovenste laag zo neer dat ze beetje de functie hebben van 'deksel' (die krokant wordt) en dat het erdoorheen zit. Laat dan nog 5 minuten bakken.

Je kan de mozzarella er ook eerder bij doen als je die krokanter wilt hebben. Dit recept is heel makkelijk volgens wens te personaliseren. Klaar om deze heerlijke aardappelschotel te proeven?

Advertisement