Verspreid een aangename geur door het huis met een handgemaakte citroen-geurkaars

door Natasja

28 Juli 2021

Verspreid een aangename geur door het huis met een handgemaakte citroen-geurkaars
Advertisement

Een kaars gebruiken om de kamers delicaat te laten geuren is een fijne gewoonte die je huis op elke dag gezelliger en aangenamer kan maken of de heerlijke achtergrondnoot kan worden voor een speciale gelegenheid.

Wanneer je zin hebt in een frisse, verkwikkende geur die naar schoon ruikt, is de geurcategorie waar je aan denkt, waarschijnlijk citrus. En ook met een eenvoudig proces om thuis te proberen, kun je al het aroma van citroenen inkapselen om op een natuurlijke manier een kaars te maken. Lees verder om te weten te komen hoe je oude geurkaarsen kunt recyclen.

Advertisement
craftberrybush.com

craftberrybush.com

Wat heb je nodig:

  • Twee ongeparfumeerde kaarsen, bij voorkeur ook kleurloos. Of de gelijke hoeveelheid natuurlijke bijenwas.
  • Essentiële citroenolie plus een andere naar keuze te combineren (optioneel). Je zou munt of lavendel, rozemarijn, tijm kunnen toevoegen.
  • Een pan om de was in te verwarmen
  • Twee kleine metalen plaatjes
  • Als je bijenwas gebruikt, heb je ook een lont nodig
  • Twee kleine glazen potjes
  • Keukentang
  • Een stokje of potlood


Hoe gaat je te werk?

    1. Doe de kaarsen in de pan en zet de pan op het fornuis op laag vuur
    2. Wanneer de was goed gesmolten is, verwijder de lonten met een tang en houd ze apart.
    3. Laat de was afkoelen
    4. Steek ondertussen het uiteinde van elke lont in het plaatje en gebruik een beetje gesmolten was (eventueel met een theelepeltje, om je niet te branden) in het plaatje om de lont af te dichten en op zijn plaats te houden.
    5. Als de was nog vrij vloeibaar is, voeg dan 20 druppels etherische olie toe (of 10 en 10, maar je mag zelf kiezen hoeveel je gebruikt).
    6. Roer goed met een houten lepel om de olie in de was te verspreiden. Zet de pan zo nodig weer op het vuur om het een beetje te laten smelten en roer voortdurend.
    7. Bind het andere uiteinde van de lonten vast aan het midden van een stokje of potlood: dit wordt de steun die de lont rechtop houdt terwijl jr hem omringt met was, dus moet hij breder zijn dan de opening van het potje/glas
    8. Plaats elke lont met het metalen plaatje in het midden van de pot/het glas
    9. Giet de was erin, zonder de lont te bewegen
    10. Wacht tot het hard is en verwijder het stokje.

Je kaars is klaar. Je kunt natuurlijk andere elementen aan je kaars toevoegen, afhankelijk van de geur of het esthetische effect dat je wilt bereiken: takjes rozemarijn, muntblaadjes, gedroogde lavendelbloemen of zelfs een paar schijfjes citroen die aan de binnenkant van het glas worden gedrukt. Veel plezier!

Advertisement