Zelfgemaakt ijskoekje: een zoete en frisse snack perfect voor de zomer

door Natasja

04 Juli 2021

Zelfgemaakt ijskoekje: een zoete en frisse snack perfect voor de zomer
Advertisement

Een zoete snack is altijd welkom, en als het warm is, wil je het koelste en lekkerste toetje van allemaal: ijs. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete smaak, en waarschijnlijk heb je in de zomer altijd wel een bak met ijs in de vriezer staan. Waarom maak je dan niet een makkelijk, snel en lekker tussendoortje klaar waar je je tanden in kan zetten?

Thuis kun je namelijk heel gemakkelijk een fantastisch ijskoekje maken, met elke smaak die je maar wilt en ook nog eens kiezen uit vele verschillende soorten koekjes. Lees hieronder hoe je het klaarmaakt.


Advertisement
Fatto in casa da Benedetta/Youtube

Fatto in casa da Benedetta/Youtube

Benodigde ingrediënten:

  •     500 ml slagroom (bij voorkeur al gezoet, maar je kunt ook gewone gebruiken als je dat liever hebt)
  • 125 g vanillesuiker
  • 2 eieren
  • sauzen voor de topping in verschillende smaken (amarenakers, karamel, gezouten karamel, chocolade ... de keuze is aan jou) of bittere cacao
  • melk
  • droge koekjes (maar je kunt het ook proberen met digestive koekjes of een ander koekje dat een geschikte vorm heeft om de ijs-"sandwich" te maken)


Hoe maak je het ijskoekje thuis klaar:

    1. Klop in een kom de slagroom stijf met een garde.
    2. Klop in een andere kom, ook hier met de garde, de eieren met de suiker schuimig en glad.
    3. Voeg de slagroom bij de eieren, eventueel met een spatel om te voorkomen dat het mengsel zijn schuimigheid verliest.
    4. Verdeel de tot nu toe verkregen bereiding in drie gelijke delen: zo heb je de gelegenheid om de smaken naar eigen wens aan te passen
    In een kom kun je bittere cacao doen voor een chocolade-ijsje, in een andere kun je stukjes chocola of chocoladedruppels doen voor een stracciatella-smaak, of je gebruikt de amarenakers-saus of een andere topping die je hebt gekozen. Maar je kan ook de simpele vanille smaak gebruiken!
    5. Neem wat aluminiumfolie bakken en een grote beker. Giet de melk in de beker en dompel de koekjes één voor één onder waarmee je de bodem van elke bak gaat bestrijken. Denk eraan dat je voor elk koekje dat je gebruikt een ander koekje klaar moet hebben voor de bovenste laag, dus tel ze per paar om je niet te vergissen!
    6. Giet de vulling in een gelijkmatige laag over het bedje van koekjes, en strijk het glad met een spatel.
    7. Bedek ze met een gelijk aantal in melk gedoopte koekjes.
    8. Zet de bakken minstens 4 uur in de vriezer.
    9. Als de vulling dik is, kun je de gewenste porties uitsnijden door er met een scherp mes blokjes van te snijden.

Je ijskoekjes zijn klaar. Als je wilt, kun je ook een tiramisuvariant maken door de koekjes in koffie te weken (al dan niet gezoet, wat je wilt), in plaats van melk! Eet smakelijk! Voor meer informatie, bekijk het videorecept hier: https://www.youtube.com/watch?v=Fcb77FXiqBE


Advertisement