Crema di caffè: bereid deze frisse en onweerstaanbare lekkernij in slechts enkele minuten

door Natasja

24 Juni 2021

Crema di caffè: bereid deze frisse en onweerstaanbare lekkernij in slechts enkele minuten
Advertisement

Heel veel mensen genieten elke dag van een lekker kopje koffie, wat vaak een hete drank betekent - bijna kokend heet! - met een intense smaak, om iedere keer als het nodig is een stoot energie te geven, of een ritueel om met vrienden en collega's te delen. Even lekker is echter de crema di caffè, dat koude en zijdezachte schuim waar je vooral trek in hebt als het warm is, hoewel niets je verbiedt om er op elk moment van het jaar van te genieten.

Je kunt in Italië in de meeste bars wel terecht voor een crema di caffè, maar je kunt het ook thuis snel bereiden: ontdek hoe je je zelf op elk moment kunt trakteren met deze lekkernij.

Le ricette della nonna/YouTube

Le ricette della nonna/YouTube

De ingrediënten voor zelfgemaakte koffiemelk zijn er maar heel weinig. Je hebt het volgende nodig:

  •     15 gram oploskoffie
  •     150 gram poedersuiker
  •     200 milliliter koud water (gebruik water uit flessen, geen bruiswater, om de smaak van de crema di caffè niet te veranderen)


Verder heb je een kom en elektrische gardes nodig, meer niet!

Hoe maak je de crema di caffè:

    1. Doe de oploskoffie en poedersuiker in de kom
    2. Voeg het koude water toe
    3. Klop het mengsel met de garde op: je moet doorgaan tot het dik en vooral schuimig is. Het duurt maar een paar minuten.
    4. Kies de kopjes of kleine glaasjes waarin je het wilt serveren, en versier het oppervlak eventueel met een beetje cacaopoeder (bitter of zoet, wat je maar wilt).

Het is beter om het dezelfde dag te eten, want het kan heel snel zijn consistentie verliezen... Maar het is zo lekker dat je het zeker niet lang zal laten staan!

Een variant met slagroom en espresso

Als je een versie met slagroom wilt proberen, dan heb je het volgende nodig:

  •     200 ml vloeibare op te kloppen slagroom, deze moet koud zijn, net uit de koelkast gehaald
  •     2 kopjes espresso of cafeïnevrije koffie, ook gekoeld in de koelkast
  •     1 eetlepel poedersuiker


Doe de ingrediënten in een kom en klop ze met de garde op tot de gewenste consistentie is bereikt. Deze hoeveelheden zijn voor 6 kopjes, dus pas de doses aan als dat nodig is. Eet smakelijk!

Advertisement