Maak plaats voor manden: gebruik ze om ruimte te organiseren in elke kamer van het huis

door Natasja

05 Augustus 2021

Maak plaats voor manden: gebruik ze om ruimte te organiseren in elke kamer van het huis
Advertisement

In de hedendaagse inrichting, die de voorkeur geeft aan hangende rekken, nissen voorzien van metselwerk (eventueel van gipsplaat) en open kasten i.p.v. ouderwetse kasten met deuren, moet worden vermeden voorwerpen in het zicht op te stapelen en moet op rationele wijze orde worden gehouden.

Daarom zijn open of houders, of met een deksel, die je in alle kamers van het huis kunt gebruiken erg belangrijk: manden in alle vormen, materialen en maten zullen de beste bondgenoten zijn van een goed georganiseerd en opgeruimd huis, omdat ze je helpen dingen snel terug te vinden en makkelijk schoon te maken zonder urenlang voorwerpen van planken en rekken te moeten verplaatsen.

Advertisement
Amazon

Amazon

In de kinderkamer om speelgoed in op te bergen, maar ook in de woonkamer voor dekens of tijdschriften, of overal waar wasgoed moet worden opgeborgen: een grote, stevige stoffen mand met handige handgrepen komt altijd goed van pas. De stoffen manden kunnen vaak worden opgevouwen zodat ze ruimtebesparend opgeborgen kunnen worden wanneer ze niet nodig zijn.

Advertisement
Amazon

Amazon

Misschien zijn manden van riet en andere natuurlijke vezels wel het meest decoratief. Ze zien er geweldig uit in woonkamers en kunnen worden gecombineerd met veel verschillende stijlen van meubilair, waardoor elke kamer een natuurlijke en gezellige uitstraling krijgt.

Amazon

Amazon

Voor boeken en zwaardere voorwerpen is het beter de stevigere manden te gebruiken, ook als ze niet erg groot zijn. In elke kamer is het beter soortgelijke manden te gebruiken: de manden moeten allemaal minstens van hetzelfde, zo niet identieke model zijn, en bij voorkeur van één kleur, of hoogstens met kleuren die binnen hetzelfde kleurenpalet vallen vallen, hetzelfde als de rest van het meubilair.

Amazon

Amazon

Er zijn er ook waarmee je verticale étagères kunt inrichten, of waarmee je misschien die planken van oude ladders kunt ombouwen tot meubels die veel meer voorwerpen kunnen bevatten.

Amazon

Amazon

Als ze de juiste afmetingen hebben om de vakken van een open kast te vullen, en allemaal van hetzelfde model zijn, kun je manden met een paar verschillende kleuren gebruiken.

Advertisement
Amazon

Amazon

De robuuste, onverwoestbare plastic exemplaren met deksels zijn perfect voor kinderspelletjes.

Amazon

Amazon

Maar ze zijn ook erg handig voor al het gereedschap dat je nodig hebt voor je hobby en knutselwerkjes.

Advertisement
Amazon

Amazon

Als je ervoor kiest de kleinere houten kistjes als manden te gebruiken, kun je ze verfraaien met een stoffen voering.

Amazon

Amazon

Ook in de kledingkast kun je met manden kleine accessoires groeperen: gebruik open manden als het voorwerpen zijn die je vaak gebruikt en altijd in het zicht wilt hebben, geef voor andere spullen de voorkeur aan afgedekte manden, anders zullen ze altijd met stof bedekt worden.

Advertisement
IKEA

IKEA

Metalen manden voor het bewaren van fruit en groenten zijn erg handig in de keuken. Er zijn manden om aan de muur te hangen, maar ook veel manden die onder stevige planken kunnen worden bevestigd.

amazon

amazon

Kastdeuren zijn ook nuttig, maar zorg ervoor dat ze sterk zijn en belaad elke mand niet te zwaar om te voorkomen dat de scharnieren van het meubilair beschadigen.

Advertisement
throughmyfrontporch.com

throughmyfrontporch.com

Op de aanrecht, om te voorkomen dat er overal voorwerpen verspreid liggen.

Pinterest

Pinterest

... Of in de vorraadkasten: op deze manier georganiseerd betekent een revolutie in de manier van leven en werken in de keuken!

Heh je ook manden gebruikt om je huis in te richten?

Advertisement