Kleurrijke kabouters in de tuin? Ontdek hoe je ze met eenvoudige terracotta potten kunt maken

door Natasja

04 Juni 2021

Kleurrijke kabouters in de tuin? Ontdek hoe je ze met eenvoudige terracotta potten kunt maken
Advertisement

Een tuin verfraaien betekent niet alleen nadenken over de keuze en de schikking van de planten, de bestrating, de meubels of de verlichting: dit alles is zeker heel belangrijk, maar je kunt ook belangrijke details toevoegen die de tuin verrijken met, ook handgemaakte, decoraties.

Wanneer je al de verschillende bloemperken of paden hebben aangelegd, kun je de sfeer van de tuin nog vernieuwen door te denken aan nieuwsgierige figuren die tussen de takken tevoorschijn komen, zoals grappige kabouters gemaakt van terracotta potten. Dit zijn echt eenvoudige maar hele leuke projecten, waarvoor je terracotta potten van verschillende afmetingen, verf, penseel en weinig anders nodig hebt.

Advertisement
Tutorial via rufflesandrainboots.com

Tutorial via rufflesandrainboots.com

Zorg ervoor dat de potten goed schoongemaakt zijn, en zet eerst de kabouter in elkaar om te begrijpen hoeveel stukken je nodig hebt en welke afmetingen ze moeten hebben: als je eenmaal begrijpt hoe je de piramide van potten geleidelijk kleiner kunt bouwen, kun je beginnen met het decoreren ervan.

De gemakkelijkste manier is om alleen verschillende kleuren verf te gebruiken: wit voor de baard kan niet ontbreken, maar voor de rest kun jij de kleur van de mutsen en de kleren kiezen. Deze die je op de foto ziet is erg gestileerd: er zijn geen ogen en mond om te tekenen, maar alleen een houten kraal voor de neus die tussen de dikke baard tevoorschijn komt.

Advertisement
Video tutorial via Theresa Cottone/Youtube

Video tutorial via Theresa Cottone/Youtube

Maar als je wilt, kun je een gezicht tekenen met eenvoudige gelaatstrekken, en de baard zal een onregelmatige rand zijn. De riem die op de basisvaas is getekend is ook heel leuk. Plaats deze kabouters aan de voet van bomen of tussen wat struiken.

Vergeet ook niet een laagje transparant beschermend product aan te brengen, dat het waterafstotend maakt, zodat je je kabouters lange tijd in de tuin kunt houden.

Pinterest

Pinterest

Deze kabouter is iets gedetailleerder: de baard is apart gemaakt (je zou een dun plaatje triplex kunnen gebruiken, of misschien plastic of zelfs crêperubber), de wangen zijn geschilderd en er zijn ook wat kleine potjes beschilderd die als voeten onder de kleding uitsteken. Leuk detail is de muts, die lang en puntig wordt door de toevoeging van een klein potje helemaal bovenop.

Pinterest

Pinterest

Niet alleen kabouters: met deze techniek kun je elk figuur creëren dat je maar wilt, compatibel met deze gestileerde vorm. Dit figuurtje, bijvoorbeeld, is een grappige leprechaun (de kabouters uit de Ierse folklore) die zelfs zijn eigen pot met goud heeft (ook gemaakt met een beschilderde terracotta pot).

Zou je ook je tuin met kabouters willen decoreren?

Advertisement