Trucs voor ouders: 9 nuttige tips om het leven met kleine kinderen te vergemakkelijken

door Natasja

05 Mei 2021

Trucs voor ouders: 9 nuttige tips om het leven met kleine kinderen te vergemakkelijken
Advertisement

Het leven van een ouder bestaat uit veel leuken dingen en geluk, maar ook uit vele zorgen of stressvolle momenten: de kinderen moeten worden begeleid en vaak moet je heel goed op ze letten en is het noodzakelijk om elke vorm van risico die zich thuis kan voordoen tot een minimum te beperken, alsook om de kleine dagelijkse obstakels, waardoor je extra tijd verspilt aan schoonmaken en reorganiseren, zoveel mogelijk te vermijden.

Het is dus de moeite waard een paar oplossingen te bedenken om stress tot een minimum te beperken, zodat ouders en de kleintjes op een onbezorgde manier kunnen leven, want geïrriteerd raken over alledaagse problemen is voor niemand goed. De volgende trucs kunnen voor veel ouders een uitkomst zijn.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Tanden moeten twee minuten worden gepoetst, maar het is niet gemakkelijk om dat elke keer te tellen, zelfs niet voor volwassenen. Dus waarom help je de kleintjes niet met een zandloper? Het wordt een spelletje om de zandloper op het juiste moment te draaien.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Heb je wel eens gemerkt dat de kinderen te veel toiletpapier in de wc hebben gegooid? Help ze de juiste hoeveelheid te pakken met behulp van stickers op de muur onder de rol.

Pinterest

Pinterest

Een klok die de tijdstippen aangeeft voor de verschillende dagelijkse activiteiten is een creatieve manier om ze te helpen een vast ritme te volgen in het dagelijks leven.

Pinterest

Pinterest

Maak van eenvoudig schoonmaken een leuk spel met een aantal beloningen: gebruik tape om een vierkant op de vloer te tekenen waar ze rondslingerend speelgoed moeten verzamelen, of vuil van de vloer moeten vegen.

Pinterest

Pinterest

Als ze oud genoeg zijn om de huissleutels te krijgen, help ze dan om de sleutels te herkennen aan de hand van kleuren. Oude nagellak werkt ook heel goed, of je kunt online zoeken naar sleutelhoesjes in de vorm van leuke poppetjes.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Help ze de rechterschoen van de linkerschoen te onderscheiden met speciale stickers. Je kunt ze ook gemakkelijk online vinden.

Pinterest

Pinterest

Houden de kinderen potloden en stiften nog steeds verkeerd vast? Er is een eenvoudige manier om ze de juiste positie van de vingers te laten begrijpen. Laat ze gewoon een zacht balletje (een pompon, een verfrommeld stuk papier, een doek...) in de palm van hun hand met de ringvinger en de pink vasthouden, zodat de andere drie vingers vrij blijven om het potlood vast te houden.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Voorkom dat kinderen in een kamer worden opgesloten door het slot te blokkeren: je kan een elastiekje tussen de twee knoppen gebruiken zodat het precies over de schoot heen gaat; als alternatief kun je ook sterk plakband gebruiken dat het schoot in het slot op zijn plaats houdt.

Pinterest

Pinterest

Geen vlekken meer met waterijsjes: gebruik papieren cupcake- of muffinvormpjes om het ijs op te vangen dat meestal op de handjes druipt waardoor uiteindelijk alles onderzit.

 

Zouden deze ideeën van pas kunnen komen?

Advertisement