15 geniale en creatieve trucjes die de redding van iedere ouder zullen zijn

door Natasja

05 September 2020

15 geniale en creatieve trucjes die de redding van iedere ouder zullen zijn
Advertisement

Het opvoeden van een kind is, naast een geweldige ervaring, ook erg vermoeiend. De nieuwsgierigheid van kinderen, ongeacht hun leeftijd, brengt hen steeds weer in de problemen waardoor je ze eigenlijk nooit alleen kan laten.

Om dit delicate moment te overwinnen, is het dus heel belangrijk om slim te zijn: er bestaan een aantal tips die de verschillende taken van het dagelijks leven voor ouders vergemakkelijken. We noemen 15 zeer geniale tips... we hopen dat ze nuttig voor je zijn!

Advertisement

1. Flexibeams zijn goedkoop en zeer veelzijdig. Snij een gedeelte af en gebruik het om het handvat van het autostoeltje te bekleden: het zal zo een stuk comfortabeler zijn!

Advertisement

2. Een eenvoudige kleefhaak achter de kinderstoel zorgt ervoor dat je altijd slabbetjes binnen handbereik hebt

3. Met een injectiespuit kan je "snoepjes" van bv. babyvoeding maken : als ze eenmaal bevroren zijn, zijn ze handig als de tandjes doorkomen!

4. Als je op reis gaat, verdeel dan de bagage in aparte zakjes voor iedere dag. Elk zakje bevat ondergoed, sokken, T-shirts voor een enkele vakantiedag

5. Sausbakjes of andere bakjes kunnen opnieuw worden gebruikt om gesteriliseerde fopspenen te vervoeren

Advertisement

6. Als je naar de supermarkt gaat, parkeer dan niet bij de ingang, maar bij de winkelwagens. Zo zet je je kindje er meteen in en hoef je hem of haar niet te dragen.

7. een prikbord met fopspenen zal je helpen om ze netjes te bewaren en zo kan je kindje mooi helpen bij het opruimen.

Advertisement

8. Originele sokken zijn heel erg mooi, maar we weten hoe eenvoudig ze kwijtraken. Wil je tijd besparen en oplossing vinden? Probeer allemaal dezelfde sokken te kopen!

9. Mama's stem is een natuurlijk ontspanningsmiddel! Als je je kindje aan oma of de oppas moet overlaten, registreer je stem dan met een smartphone... het zal goed van pas komen!!

Advertisement

10. De fopspeen is een onfeilbare methode om een medicijn toe te dienen: je kindje zal het doorslikken zonder het te beseffen

11. Wacht tot je kindje 10 minuten slaapt voordat je zijn of haar nagels knipt: je vermijdt onnodige risico's en je kunt in alle rust handelen!

Advertisement

12. Dompel de fopspenen in de moedermelk en vries ze vervolgens in: ze zullen zeer nuttig zijn wanneer de tandjes doorkomen.

13. Een hondenhalsband of een buideltasband zijn perfect om kasten buiten het bereik van de kleintjes te houden.

Advertisement

14. Houd de medicijntoediening bij door de tabel op het flesje te schrijven.

15. Een onderlaken met elastische hoeken is perfect om je kind in de schaduw te houden en te beschermen tegen insecten terwijl je tuiniert.

Deel deze trucjes met je kennissen die een kind hebben, hebben gehad of zullen krijgen... ze zullen je zeker dankbaar zijn!

Advertisement