Breng de magie van een Engelse cottage naar je tuin met deze prachtige decoratieve ideeën

door Natasja

08 Mei 2021

Breng de magie van een Engelse cottage naar je tuin met deze prachtige decoratieve ideeën
Advertisement

In de verbeelding van veel liefhebbers van groene ruimtes zijn Engelse tuinen, vooral die rondom de cottages, kleine paradijsjes: of het nu grote parken zijn of piepkleine groene vierkantjes, het lijken plekken waar de natuur het hele jaar door, vrij en spontaan, in duizend betoverende kleuren lijkt te exploderen. In werkelijkheid zijn ze het resultaat van een zorgvuldige planning bij het kiezen van de meest geschikte soorten voor de verschillende klimaten en die het best te combineren zijn met het omringende landschap, die vervolgens zo vrij mogelijk mogen groeien.

Zo nemen klimplanten bezit van schuttingen en bogen, vullen diverse soorten vaste planten en heesters prachtige potten en bloembedden, en vind je bijna overal wel potten met vele andere betoverende soorten. Om de tuin te verfraaien worden oude voorwerpen toegevoegd die voor zuiver esthetische doeleinden zijn gerecycled, zoals werkgereedschap of meubels die je niet meer gebruikt.

Advertisement
hgtv.com

hgtv.com

Als er een hekje is die de omheining onderbreekt, hetzij op de grens of misschien om een bloeiende zone van de tuin af te bakenen, is het bijna een must om er een boog op te zetten die als steun dient voor een klimplant. In de meeste gevallen zijn het rozen.

Advertisement
blog.styleestate.com

blog.styleestate.com

Clematis worden ook vaak gebruikt op deze bogen, die soms alleen dienen om een groen pad te versieren.

wartaku.net

wartaku.net

En niets verbiedt het gebruik van een mooie ijzeren boog boven de poort in het midden van een echte muur, die meestal van stenen of bakstenen is gemaakt en tamelijk laag is.

onechitecture.com

onechitecture.com

In de algemene bloemenweelde kun je verschillende decoraties aanbrengen, gemaakt van oude voorwerpen, zoals deze houten werkladder. Zij zullen nooit een decoratie op zich zijn, maar altijd worden gebruikt als steun voor een plant of een bloembak.

organizedclutter.net

organizedclutter.net

Dit is bijvoorbeeld het geval met een oude zware kruiwagen, deze wagens zijn- in een modernere versie - in vele tuincentra te vinden.

Advertisement
blessmyweeds.com

blessmyweeds.com

Ook oude houten kisten worden nissen voor bloempotten en een roestige, onbruikbare schop kan worden gerecycled als tekstbord.

loveofwhite.blogspot.com

loveofwhite.blogspot.com

In echte rustieke stijl zijn houten vaten of tonnen ideale houders voor grote bloembakken, zoals dit prachtige kussen van petunia's.

Advertisement
davidaustinroses.co.uk

davidaustinroses.co.uk

In Engelse tuinen wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Italiaanse tuinen, niet altijd veel gebruik gemaakt van hoge hagen aan de kant van de interne paden: die lange bloembedden zijn in feite het rijk van bolgewassen en andere soorten planten die in de loop van het jaar geleidelijk opkomen, zodat er altijd wel een paar soorten te bewonderen zijn, maar die over het algemeen midden in het voorjaar of in de herfst op hun mooist zijn.

photoscollecction.blogspot.com

photoscollecction.blogspot.com

Deze omgevingen lijken te zijn ondergedompeld in de natuur en er voortdurend mee in contact te staan: overal waar voldoende licht is om planten te laten groeien staan potten en plantenbakken, zodat zelfs een kleine vensterbank uitbundige planten kan bevatten, het maakt niets uit dat ze eigenlijk het halve raam bedekken.

Advertisement
countryliving.com

countryliving.com

In de zeer uitgestrekte parken zijn er de minituinen, omgeven door hekken, waar er nauwelijks ruimte is om tussen de vele verschillende planten te wandelen, met een overvloed aan siergrassen.

gardenmagz.com

gardenmagz.com

Maar dit geldt ook voor huizen die slechts een kleine tuin hebben, en als er geen ruimte is om grote bloembedden op de grond te maken, dan kan je potten in alle maten gebruiken.

Advertisement
project.theownerbuildernetwork.co

project.theownerbuildernetwork.co

Een plaats om te verpotten en andere noodzakelijke taken in de tuin te verrichten mag niet ontbreken, en een dergelijk doe-het-zelf meubelstuk, gemaakt van een deur en oude meubels, is perfect.

Zou je het leuk vinden om je tuin met een van deze ideeën te decoreren?

Advertisement