Ontdek de beste manieren om de bank in de woonkamer te plaatsen en de uitstraling van de hele kamer te verbeteren

door Natasja

06 April 2021

Ontdek de beste manieren om de bank in de woonkamer te plaatsen en de uitstraling van de hele kamer te verbeteren
Advertisement

Niet alleen de keuze van het type meubel, het model, de kleur en de afmetingen, maar ook de plek in de kamer waar het geplaatst wordt, is bepalend voor een succesvolle inrichting. En in elke kamer zijn er ongetwijfeld enkele "hoofd"-elementen waarvan de schikking van de rest van het meubilair afhangt: in het geval van de woonkamer is de bank zeker het belangrijkste meubelstuk.

Afhankelijk van het gebruik dat je van de kamer wilt maken, kun je dus bedenken waar je de bank wilt plaatsen, en vervolgens de vorm, kleur en grootte bestuderen om het meest geschikte stuk te kiezen. Leunend tegen de muren zonder dat andere voorwerpen in de weg staan, zal het bij de kleur van de muur moeten passen, als de bank in het midden van de kamer komt te staan zal het vergezeld moeten gaan van andere elementen, het kan op de beste plek geplaatst worden om televisie te kijken of op de meest comfortabele plaats om van de warmte van de open haard te genieten. Probeer je voor te stellen op hoeveel manieren je je bank kunt verplaatsen.

Pinterest

Pinterest

In de meeste gevallen wordt de bank tegen een van de muren van de woonkamer geplaatst. Soms heb je geen andere keuze door de afmetingen van de kamer, die het niet toestaan om de bank in het midden van de kamer te zetten.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om dezelfde reden vinden "L"-vormige structuren, vaak alleen ruimte in de hoek van de woonkamer, waarbij de twee zijden de muren raken.

Pinterest

Pinterest

Wat betreft de positie van de bank ten opzichte van andere objecten in de kamer, hij wordt meestal zo geplaatst dat je kan genieten van het comfort van de woonkamer zelf, dus, afhankelijk van het geval, kan de bank voor de televisie worden geplaatst...

Pinterest

Pinterest

... Of voor de open haard, met aan weerszijden fauteuils om een gezellig hoekje te creëren waar je met vrienden van de warmte kunt genieten.

Pinterest

Pinterest

Als er echter voldoende ruimte is, is het altijd beter om de banken niet tegen de muren te plaatsen. Soms slaagt juist deze onverwachte oplossing erin om woonkamers van bescheiden afmetingen ruimer te doen lijken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Door dit te doen, creëer je onder andere ook de mogelijkheid om de woonkamer zelf in te richten door een consoletafel toe te voegen achter de rugleuning van de bank, of misschien de rugleuning en zijkanten van de bank te omringen met op maat gemaakte planken die een zeer mooie en handige boekenkast vormen, zoals in het geval van de woonkamer op de foto.

Pinterest

Pinterest

Als de kamer klein is maar grote ramen heeft, is een ongebruikelijke opstelling die toch nuttige ruimte kan opleveren, de bank naast een raam te plaatsen. Het is niet ideaal als je de bank wilt gebruiken om televisie te kijken, omdat het licht van het raam op het scherm wordt weerkaatst, maar om de kamer te gebruiken als een gezellige en ontspannende plek is het perfect, en op de bank zitten om een boek te lezen of naar muziek te luisteren met het licht dat naar binnen schijnt zal nog aangenamer zijn.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een ander idee om meer ruimte in de kamer te creëren en zo gebruik te maken van een vaak ongebruikte ruimte, is de bank onder de trap te plaatsen.

Pinterest

Pinterest

In grotere woonkamers waar je veel vrienden en familie wilt ontvangen, kan je een gezellige sfeer creëren door twee banken tegenover elkaar te plaatsen, zodat iedereen eenvoudig met elkaar kan praten. Een van de regels van Feng Shui is een situatie te creëren waar de .

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Halfronde banken stellen je ook in staat de kamer beter te delen met andere banken, waardoor ze een oplossing worden halverwege tussen die van een enkele bank die voor de televisie of open haard is geplaatst, en de andere oplossing zoals hierboven, van twee tegenover elkaar geplaatste banken. Het enige probleem is dat dit model altijd een beetje extra ruimte in de kamer inneemt, zodat het geschikt is voor zeer grote woonkamers.

Welke van deze oplossingen heeft jouw voorkeur?

Advertisement