Richt je huis op een unieke manier in door houten kisten te recyclen: 11 ideeën, de ene mooier dan de andere

door Natasja

13 Mei 2021

Richt je huis op een unieke manier in door houten kisten te recyclen: 11 ideeën, de ene mooier dan de andere
Advertisement

Telkens als je thuiskomt nadat je op de markt fruit hebt gekocht in houten kisten, kun je die, als ze in goede staat zijn, altijd apart houden om er een origineel inrichtingsaccessoire van te maken. De stevigere en massievere kisten met hogere randen of wijnkisten zijn zelfs nog beter. Deze houders zijn zo'n inrichtingstrendtrend geworden dat je ook in veel meubelzaken houten kisten kunt vinden, klaar om manden, planken en veel andere doe-het-zelf-meubels te worden.

Ze zijn veelzijdig, goedkoop en eenvoudig te vinden. Je hebt alleen het juiste idee nodig om ze zo goed mogelijk te gebruiken, en misschien kun je door onderstaande ideeën te bekijken het idee vinden dat bij je past.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een likje verf in een trendy kleur en bijpassende pootjes: een rechthoekige kist in goede staat wordt een leuk nachtkastje of salontafeltje naast fauteuils of banken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Door met de verschillende afmetingen te spelen, kunnen ze met elkaar worden gecombineerd, waarbij ze, net zoals in het spel Tetris, opgestapeld zijn om een muur uit te rusten. In dit geval is vervolgens een mooi chromatisch effect gecreëerd door de interne achtergrond van elke kist te beschilderen met pastelkleuren, en die kleuren komen weer terug in het geometrische patroon van het papier dat de binnenkant van de grotere kisten bedekt.

 

Pinterest

Pinterest

Ook met kisten van dezelfde afmetingen kun je een kleurrijk en leuk rek maken: als ze allemaal in goede staat verkeren en je de juiste kleuren kiest, kun je met dat meubelstuk, ergens tussen consoletafel en boekenkast, een gang inrichten zonder al te veel ruimte in te nemen.

Pinterest

Pinterest

De lichtere exemplaren die op de markt vaak fruit bevatten, kunnen misschien geen stevig meubelstuk worden, maar met een beetje fantasie kunnen ze worden omgetoverd tot kastjes om voorwerpen aan de muur uit te stallen.

Pinterest

Pinterest

Of je kunt ze gebruiken als manden om orde te scheppen op verschillende planken, ook in de washoek.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Heb je er wel eens aan gedacht hebben om de zijkant van het bad van handige planken te voorzien? Door voor impregneer- en isolatiemateriaal te kiezen die het hout goed waterdicht kunnen maken, zijn houten kisten een goedkoop en superleuk idee om dit te doen.

Pinterest

Pinterest

Een van de meest ongebruikelijke manieren om de kisten te recycleren is ze om te toveren tot lampen: als je er veel gebruikt, is het mooi om de binnenkant in verschillende kleuren te verven, maar soms is slechts één kist genoeg, eventueel met de binnenkant wit geschilderd of met kleuren die het licht beter weerkaatsen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als je een open kast wilt maken om ruimte te vinden voor veel verschillende voorwerpen in een kamer, zijn kisten in verschillende richtingen op elkaar gestapeld een handig hulpmiddel, die je vervolgens opnieuw kunt gebruiken voor kerstversieringen en nog veel meer!

Pinterest

Pinterest

Door in het midden van elke kist een plank toe te voegen, worden het wandrekken, of er kunnen scheidingswanden mee worden gemaakt, zo zijn ze nog handiger en groter.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een open schoenenrek voor alle schoenen die het meest worden gedragen, kan met kisten worden gemaakt, een oplossing waarmee je de beschikbare ruimte aan de muur op een meer persoonlijke manier kunt gebruiken, door verschillende elementen toe te voegen afhankelijk van de behoeften.

Pinterest

Pinterest

Ook in de kinderkamer kunnen de kisten op vele manieren nuttig zijn, als manden voor spelletjes, wandplanken en ook om speelgoed te maken, zoals deze keuken. Het spreekt vanzelf dat je in dergelijke gevallen, meer nog dan bij andere meubels, erop moet letten dat alle delen van de kisten perfect geschuurd worden, om ongelukken te voorkomen.

Zou je ook met houten kisten willen inrichten?

Advertisement