Richt op een natuurlijke manier met hout in met deze 12 ideeën om geweldige designstukken te creëren

door Natasja

03 April 2021

Richt op een natuurlijke manier met hout in met deze 12 ideeën om geweldige designstukken te creëren
Advertisement

Hoewel het overgrote deel van de meubels in een woning van hout is gemaakt, zijn zij vaak het resultaat van planken die zijn geschaafd en samengevoegd tot structuren die verschillen in grootte en afwerking. Door de vorm van sommige stukken ruw hout of gerecycleerde elementen zoals oude houten palen te recyclen en ze een nieuwe functie te geven en er voorwerpen met een verfijnd ontwerp van te maken, kan je op een originele manier inrichten.

Op deze manier kun je inrichtingselementen creëren die niet alleen geschikt zijn voor de rustieke stijl, maar ook voor omgevingen die op een moderne en zelfs minimalistische manier zijn ingericht. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

peakpx.com

peakpx.com

Een salontafel met een zeer essentieel en elegant ontwerp, perfect in minimale omgevingen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een prachtige opzetwastafel is gemaakt uit één enkel stuk hout: het is de onfeilbare manier om voor een uniek meubelstuk te zorgen.

needpix.com

needpix.com

Vier segmenten van een oude houten paal met een vierkante doorsnede die als basis dienen voor een eenvoudige glasplaat, die ook vierkant is: het is een eenvoudig maar indrukwekkend model dat niet zou misstaan in een moderne woonkamer of eventueel ook in een iets rustiekere omgeving.

Pinterest

Pinterest

Met oude houten palen kun je ook een echt rustieke kroonluchter maken, ondersteund door zware kettingen. Het zou perfect zijn voor tavernes en onderkelderde woningen.

Pinterest

Pinterest

Oude teruggewonnen houten palen worden fantastische vloer- of tafellampen met een meer afgewerkte voet en een lampenkap met eenvoudige, moderne lijnen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Zou het niet leuk zijn om zo'n meubel te hebben als consoletafel, bankje of kastje om planten op te zetten? Een supergrote wasknijper zou zeker een gedenkwaardige aanvulling zijn op het interieur van elk huis.

Pinterest

Pinterest

Nog zo'n origineel idee: een houten plank die eruitziet als een cassettebandje, met haarspeldpoten die perfect passen bij de nostalgische inspiratie van geluidscassettes!

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Als je denkt aan meubels die zijn gemaakt van één grote plaat hout gesneden uit een lange stam, komen luxe eetkamertafels in je op. Maar wat vind je van van zo'n chaise longue, die zelfs zo'n groot blok hout vorm weet te geven?

pxhere.com

pxhere.com

Een zeker betaalbaarder idee is het ontwerpen van een dergelijke bank van houten planken en metalen steunen, perfect voor de tuin of een veranda.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een eenvoudig model dat meestal in parken en tuinen wordt aangetroffen, maar ook bij de ingang van een huis niet misstaat, vooral als het in een landelijke stijl is ingericht. Dit zitmeubel van boomstammen, goed geschuurd en gepolijst, is comfortabel en stevig en als na verloop van tijd zelfs de bast eraf valt, blijft het een meubelstuk met een onweerstaanbare rustieke smaak.

pxhere.com

pxhere.com

Onregelmatige delen van boomstammen of grote takken, ontschorst en geschuurd met in het midden spiegels van verschillende afmetingen: het is een artistiek idee om een muur op zo'n originele en stijlvolle manier te versieren.

Advertisement
knd-com.com

knd-com.com

Als je een wenteltrap zou installeren om de zolder te bereiken, zou het dan niet geweldig zijn om zo'n soort trap te hebben?

Advertisement