Haal alles uit de verpakkingen met deze briljante en nuttige trucs

door Natasja

16 April 2021

Haal alles uit de verpakkingen met deze briljante en nuttige trucs
Advertisement

Er zijn veel producten die je dagelijks gebruikt en die weggegooid worden wanneer je de inhoud van de verschillende tubes en flacons of flessen er niet meer uit kunt halen en je dus besluit dat het gemakkelijker is om de resten deodorant, parfum of zelfs voedsel niet te gebruiken dan te proberen het eruit te krijgen.

Maar misschien als je weet dat er voor bepaalde producten trucs zijn waarmee je alles zonder stress uit een verpakking  kunt halen, kan je een vorm van verspilling, zij het minimaal, vermijden. Ontdek dus hoe je de volledige inhoud van de verscheidene flacons, tubes en potten kunt gebruiken of hoe je de verpakkingen op een briljante manier kunt recyclen.


Advertisement

Plastic netjes

Plastic netjes

Pinterest

Heb je fruit of groenten gekocht die in plastic netjes waren verpakt? Je kunt ze hergebruiken voor de afwas, als schuursponsjes. Dat kan door verschillende netjes te knopen en er een balletje van te maken, of door een oude haardonut te gebruiken, die normaal gebruikt wordt om een knot te maken.

Advertisement

Kaarsvet in een potje

Kaarsvet in een potje

Tutorial via homeiswheretheharpis.blogspot.com

Of het nu een gekochte of een zelfgemaakte kaars is, je kunt alle resten die op de bodem van de pot zijn achtergebleven gemakkelijk verwijderen door er kokend water over te gieten en te wachten tot de was gesmolten is. Je hoeft het niet aan te raken, maar wacht een paar uur en je zult zien dat de was op natuurlijke wijze aan de oppervlakte is gekomen en een stevige schijf heeft gevormd die je kunt bewaren of (nadat je in het midden een gat hebt gemaakt om de lont door te steken) bovenop een andere kaars kunt leggen die je wilt aansteken.

Een droge balpen laten werken

Een droge balpen laten werken

Commons Wikimedia

Is de inkt van je balpen opgedroogd en kun je niet meer schrijven? Je kunt de punt tegen het rubber van de (schone) zool van schoenen wrijven en de pen zal weer werken. Anders breng je de pen dicht bij een warmtebron om de inkt te laten smelten.

De restjes van een deodorantstick

De restjes van een deodorantstick

instructables.com

Om de deodorant die op de bodem van de stick is achtergebleven te gebruiken, hoef je hem alleen maar te verwarmen: je kunt het deel waar de deodorant in zit eruit halen, op het deksel leggen en de föhn op volle kracht zetten: de deodorant smelt, verzamelt zich in het deksel en je kunt het gemakkelijk op een andere nieuwe deodorant gieten.

Spuitbussen

Spuitbussen

Shonagh Scott/YouTube

Haarlak, droogshampoo, deodorant en nog veel meer: plet de spuitbus, verfrommel hem een beetje en je zult merken dat het nog niet op is.

Advertisement

Droge mascara

Droge mascara

Pinterest

Als voor droge nagellak nagellakremover wordt gebruikt, is de truc voor mascara een paar druppels contactlensvloeistof!

Crèmes in tubes

Crèmes in tubes

thriftyfun.com

Voor handcrèmes en andere producten in een harde plastic tube is de truc om de tube door te snijden en de crème onderin te pakken te krijgen!

Advertisement

De laatste druppels parfum

De laatste druppels parfum

Pixabay

Er is haast geen flesje waarbij je ook het laatste restje parfum kunt gebruiken, maar als je de dop eraf draait en het restje parfum in een ongeparfumeerde bodycrème giet, kan je nog lang van je favoriete geur genieten.

Honing

Honing

ccnull.de

Als er resten honing op de bodem van de pot achterblijven, kun je de pot verwarmen om het vloeibaarder te maken en gebruiken, en voordat je het potje uitspoelt, kun je er een theezakje in doen, heet water erbij gieten en de drank laten trekken. Wanneer je het zakje verwijdert, kunt je de reeds gezoete thee onmiddellijk opdrinken, of eventueel in de koelkast bewaren om een zoete ijsthee klaar te hebben!

Advertisement

Jam

Jam

Pinterest

Van de jam die in de pot achterblijft, kan een vruchtensiroop worden gemaakt door er een beetje water aan toe te voegen en het te verwarmen tot de juiste consistentie, en daarmee ijsjes en yoghurt of toetjes in het algemeen garneren. Of, voor de hartige versie, meng een beetje olie en een beetje azijn om een vinaigrette te maken die je kunt gebruiken zoals je maar wilt, op groenten, kaas of vlees!

Advertisement