Woonkamer met open keuken? 10 oplossingen om open woonruimtes onweerstaanbaar te maken

door Natasja

25 Februari 2021

Woonkamer met open keuken? 10 oplossingen om open woonruimtes onweerstaanbaar te maken
Advertisement

De open ruimte die de keuken (of de kitchenette) en de woonkamer met elkaar verbindt, is de oplossing die een perfecte complementariteit van vormen, kleuren en materialen garandeert: de ruimte bestemd voor het bereiden van voedsel en de woonkamer waar men zich kan ontspannen zijn in feite opgenomen in één enkele ruimte en vaak is het verbindende element een tafel of een werkblad waar men voedsel kan bereiden of eten.

Soms wordt dit punt in het midden tussen de twee gebieden onderstreept door architectonische elementen of ook alleen contrasterende kleuren die het accentueren, waardoor diepte en beweging in de ruimte wordt gecreëerd en de ruimte bijzonder maakt.

Het is een van de favoriete oplossingen zowel in kleine huizen als in huizen met grote oppervlakken, omdat het er altijd in slaagt het gevoel te versterken dat men zich in een open, luchtige en heldere omgeving bevindt. Laat je inspireren door de onderstaande voorstellen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

De keuken is opgesteld tegen de achterwand van de kamer, met het werkblad evenwijdig aan het fornuis dat dienst doet als eettafel en een groot kookeiland om het eten te bereiden, met een marmeren blad dat ook de zijkant bekleedt. Een elegante, dynamische en moderne oplossing.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een soortgelijk idee, maar dan met lichte en warme kleuren, om de helderheid te versterken van deze kamer die zeer ruim lijkt.

Pinterest

Pinterest

Soms is het werkblad een van de kanten van een "L" dat, naadloos, samen met het kookplaat wordt gevormd.

Pinterest

Pinterest

In dit geval echter is een dragend architectonisch element, zoals de (waarneembare) kolom die de keuken in een krappe ruimte afsloot, opgenomen door het vrij grote eiland zelf. Een idee om te overwegen als je denkt dat je de bestaande muren zo moet houden.

Pinterest

Pinterest

Hier is de ruimte eigenlijk klein, maar de indruk is van grote leefbaarheid. De tafel staat met zijn rug naar de kitchenette en leunt tegen de rugleuning van de bank, zodat je rechtstreeks naar de televisie kunt kijken. Stel je je eens voor dat je samen met je dierbaren achter elkaar TV-series of wedstrijden kunt kijken terwijl je je op je gemak eet!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En wat vind je van het idee om een stuk van de muur als werktafel te gebruiken? Het is het perfecte idee voor een kitchenette in een kleine ruimte en je moeiteloos te blijven bewegen.

Pinterest

Pinterest

Ook hier heb je iets dergelijks, maar wat opvalt is de houten lambrisering: deze fungeert niet alleen als blad en daalt zijdelings af naar de vloer, maar klimt verder omhoog langs de muur en zelfs naar het plafond, in een prachtig contrast van kleuren en materialen met de rest van de kamer.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En wat vind je van het idee om dezelfde kleur te kiezen voor de muur, het keukenwerkblad en zelfs de vloer? Het is echt origineel en stijlvol!

Advertisement