Probeer deze 10 slimme oplossingen om speelgoed op te bergen en rommel te voorkomen

door Natasja

24 Januari 2024

Probeer deze 10 slimme oplossingen om speelgoed op te bergen en rommel te voorkomen
Advertisement

Kinderspeelgoed lijkt altijd te klein en te talrijk of te groot en te omvangrijk, en het is daarom moeilijk om er een plek voor te vinden waar het netjes blijft en tegelijkertijd gemakkelijk bereikbaar is voor de kinderen zonder dat ze om hulp hoeven te vragen. Het leven van ouders lijkt vaak gereduceerd te worden tot het constant najagen en opruimen van speelgoed dat door het hele huis verspreid ligt, zozeer zelfs dat je je soms afvraagt of er echt een definitieve oplossing is voor dit probleem.

In werkelijkheid zijn er twee belangrijke strategieën waarmee je zelfs het meest rommelige speelgoed netjes kunt bewaren:

1. bewaar alleen het speelgoed dat de kinderen echt gebruiken en gooi al het andere weg of geef het cadeau; op deze manier wordt de hoeveelheid op te ruimen voorwerpen aanzienlijk verminderd en wordt het veel gemakkelijker om voor elk ervan de juiste plaats te vinden;
2. verdeel het speelgoed in categorieën, zodat de kinderen het ook gemakkelijk kunnen vinden.

Met deze twee regels in gedachten stellen we nu 10 slimme oplossingen voor om speelgoed op te bergen en rommel te voorkomen.

Advertisement

1. Hoekhangmat

1. Hoekhangmat

Temu.com

Voor het opbergen van al het zachte speelgoed of poppen is een hoekhangmat de perfecte oplossing. Deze hang je handig achter een deur of boven het bed van je kind. Hang hem laag genoeg zodat je kind zijn of haar speelgoed zelfstandig kan opbergen en oppakken. Het wordt een leuk spelletje en je kind zal spontaan leren om het speelgoed na gebruik op te bergen.

Advertisement

2. Modulaire boekenkast

2. Modulaire boekenkast

madeindesign.it

Een modulaire boekenkast met leuke lades in de vorm van dieren zal je helpen om al het speelgoed per categorie op te bergen en met zijn schoonheid en grappigheid zal het de kinderen aanmoedigen om hun speelgoed altijd op te bergen na gebruik.

3. Transparante gelabelde bakken

3. Transparante gelabelde bakken

@life_in_the_playroom/Instagram

Verzamel al het speelgoed op de planken in de kast en sorteer het in categorieën in doorzichtige bakken met stickers.

4. Montessori boekenkast

4. Montessori boekenkast

ikea.com

Voor boeken en klein speelgoed kies Montessoriplanken die laag aan de muur hangen: zo hebben de kinderen al hun boeken en speelgoed altijd goed zichtbaar en kunnen ze het zelf pakken en opbergen.

5. Schuifopbergladen

5. Schuifopbergladen

@chester_and_ro/Instagram

Kies voor een kast met schuifladen van verschillende diepten om speelgoed in te verdelen en op te bergen: ze zijn gemakkelijk te openen en te sluiten en kunnen ook worden gelabeld om al het speelgoed verdeeld en netjes te houden.

Advertisement

6. Speelgoedmanden

6. Speelgoedmanden

LittleCrazyThing/Etsy

Kies speelgoedmanden die felgekleurd zijn of misschien de vorm hebben van het lievelingsdier van je kinderen: ze kunnen gemakkelijk van de ene kamer naar de andere worden vervoerd, waardoor het voor jou en de kinderen gemakkelijker wordt om speelgoed te verzamelen.

7. Open lage kastjes

7. Open lage kastjes

CREAKID/Etsy

Open lage kastjes zijn perfect om speelgoed netjes te houden en kinderen zelfstandiger met hun speelgoed om te laten gaan, dat op deze manier altijd zichtbaar en binnen handbereik is.

Advertisement

8. Ruimte onder het bed

8. Ruimte onder het bed

mimiandkids.wordpress.com

Maak gebruik van de ruimte onder het kinderbed om extra ruimte te winnen met een lade met wieltjes die je gemakkelijk kunt uittrekken en elk stuk speelgoed kunt opbergen. De ruimte onder het bed is ook een perfect idee om onafgemaakte treinrails en puzzels op te bergen zonder ze elke dag uit elkaar te moeten halen en weer in elkaar te moeten zetten.

9. Deurrekjes

9. Deurrekjes

smallstuffcounts.com

Gebruik rekjes die aan de deur hangen voor zacht speelgoed, boeken en kleiner speelgoed. Praktisch in gebruik en ruimtebesparend, het helpt je om de vloer rommelvrij te houden.

Advertisement

10. Opbergbankje

10. Opbergbankje

mybellabug.blogspot.com

Plaats een comfortabel bankje in de speelkamer zodat de kinderen lekker kunnen zitten en een boek kunnen lezen of met hun favoriete speelgoed kunnen spelen; in het onderste gedeelte van het bankje kun je praktische bakken plaatsen, je wint veel nuttige ruimte en de kinderen kunnen zelfstandig alles netjes houden.

Welke oplossingen heb jij gevonden voor het speelgoed van jouw kinderen?

Advertisement