Zo maak je perfecte onderlakenhoeken in een paar seconden, zonder te naaien

door Natasja

31 Januari 2024

Zo maak je perfecte onderlakenhoeken in een paar seconden, zonder te naaien
Advertisement

Bedlakens, vooral die met hoeken die direct over de matras passen, lijken er nooit genoeg te zijn in huis. Niet iedereen heeft echter de versie die al voorzien is van elastische hoeken, zodat de lakens zo goed mogelijk vastzitten en niet verschuiven in de loop van de nacht.

Om deze situatie op te lossen, is er een eenvoudige truc waarvoor je niet eens hoeft te naaien!

Advertisement

Waar zijn lakens met hoeken voor?

Waar zijn lakens met hoeken voor?

lifeforstock/Freepik

Bedlakens met hoeken zijn zo gemaakt dat ze optimaal passen bij de specifieke afmetingen van de matras en zich in elke hoek vastklemmen zodat ze niet verschuiven tijdens je welverdiende nachtrust.

Ze zijn meestal voorzien van speciale elastieken aan de vier uiteinden die ervoor zorgen dat het laken perfect op de matras past en op zijn plaats blijft.

Het is echter essentieel om de juiste maat te kiezen om vervelende openingen in de hoeken te vermijden, die het vastklemmend vermogen in gevaar kunnen brengen en ongemak tijdens de slaap kunnen veroorzaken omdat een van de hoeken los zou kunnen raken als gevolg van je bewegingen 's nachts.

Om de juiste maat te kiezen, is het een goed idee om de exacte afmetingen te kennen van de matras waarop je elke nacht slaapt en de juiste versie onderlakens te kopen.

Het belangrijkste voordeel van dit soort lakens is dan ook dat ze perfect aan de uiteinden van het bed aansluiten en veel meer comfort bieden dan traditionele lakens, die daarentegen de neiging hebben om gemakkelijker te verschuiven als je beweegt tijdens het slapen.

Advertisement

Hoe maak je lakenhoeken zonder te naaien?

Hoe maak je lakenhoeken zonder te naaien?

Pexels

Als je geen lakens met elastische hoeken hebt, maar alleen klassiek beddengoed, maak je dan geen zorgen: er is een onfeilbare methode waarmee je perfecte hoeken kunt maken op de lakens die aan de matras aansluiten zonder dat ze verschuiven tijdens de nacht.

In principe hoef je alleen maar een knoop te leggen in alle vier de hoeken van het laken. Met deze truc kun je in feite vier ronde delen in de stof maken die dezelfde functie hebben als echte hoeken in de lakens.

Dit is hoe je perfecte lakenhoeken kunt maken zonder dat je een elastiek aan de randen hoeft te naaien:

1. Leg het laken op het bed, dat direct in contact komt met de matras.
2. Maak een knoop in elke hoek en probeer zo veel mogelijk stof te krijgen, zodat het laken goed wordt uitgerekt.
3. Til elke hoek van de matras op en stop het deel van het laken met de knoop eronder.

En klaar ben je: als je alle vier de hoeken hebt afgewerkt en de matras op zijn plaats hebt gelegd, heb je een laken dat net zo strak en perfect verankerd is alsof het elastieke hoeken heeft.

Als het laken niet groot genoeg is om op alle vier de hoeken ruime knopen te maken, is er nog een andere truc die je kunt gebruiken om hetzelfde effect te krijgen: bind elk uiteinde van het laken vast met een haarelastiekje.

Dankzij deze eenvoudige tips kun je perfecte onderlakens maken, zelfs als je alleen traditioneel beddengoed tot je beschikking hebt, zonder dat je de elastische hoeken moet naaien.

Advertisement