Een nieuwe föhn: op grond waarvan kan je een goed product kiezen en geld besparen tijdens het gebruik?

door Natasja

23 Januari 2024

Een nieuwe föhn: op grond waarvan kan je een goed product kiezen en geld besparen tijdens het gebruik?
Advertisement

In ieder huis is er minstens één föhn. Een apparaat dat tegenwoordig onmisbaar en nuttig is voor het hele gezin. Je vindt het in winkels in vele formaten, met verschillende vermogens, op vele manieren gemerkt en verschillend van de andere in zijn kenmerken. Maar als je een nieuwe föhn moet kiezen, hoe vind je dan de juiste voor jouw haar en vooral een die je niet zoveel elektriciteit laat verbruiken en je veel geld laat uitgeven elke keer dat je hem gebruiken?

Laten we samen kijken op welke factoren je moet letten.

Advertisement

Criteria voor het kiezen van een goede föhn

Criteria voor het kiezen van een goede föhn

Rawpixel

Je föhn is stuk, of misschien is hij gewoon oud en zijn de resultaten niet meer die van vroeger, dus moet je een andere kiezen. Maar met welke eigenschappen moet je hem nemen om goede prestaties te leveren, geen enorm bedrag uit te geven aan de aankoop en vooral geen fortuin te verbruiken elke keer dat je hem gebruikt? De factoren waarmee je rekening moet houden zijn de volgende:

  • Vermogen. Het eerste waar je op moet letten is het vermogen en de watt van de föhn die je gaat kopen. De beste föhns om het haar niet te beschadigen en goede en snelle droogresultaten te hebben, hebben een vermogen tussen 1500 en 1800 watt. De keuze is afhankelijk van je behoeften en het meer of minder professionele eindresultaat dat je wilt bereiken.
  • Snelheid en temperatuur. Een goed product heeft niet slechts één snelheid en één temperatuurgraad, maar meerdere. Gewoonlijk moeten dat niet minder dan 3 zijn voor een apparaat dat als een goed apparaat moet worden beschouwd. De mogelijkheid om zowel de ene als de andere parameter in te stellen is niet alleen optimaal voor een rendementsfactor, maar ook voor de duurzaamheid en het verbruik van het apparaat.
  • Accessoires. Een nieuwe föhn kan niet zonder accessoires, die voor het creëren van golvende kapsels en die voor steil haar. Dus op zijn minst een smal mondstuk en een diffuser zijn een must.
  • Lichtheid. Het materiaal waarvan het gemaakt is, mag niet te zwaar zijn om het hanteerbaarder te maken, maar het mag ook niet van slechte kwaliteit zijn. Het plastic moet van goede kwaliteit zijn, anders bestaat het risico dat het haar beschadigd raakt.
  • Type. Er zijn verschillende soorten föhns. Er zijn ionische of keramische föhns. Dit zijn specifieke föhns die de warmte zo goed mogelijk regelen om te voorkomen dat het haar 'verbrandt', waardoor het zachter wordt, statische elektriciteit wordt tegengegaan en het beter kan worden gestyled. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze ook op gematigde temperaturen werken en je helpen geld te besparen.

Laten we eens kijken hoe je kunt voorkomen dat de rekeningen onevenredig stijgen telkens als je de föhn gebruikt.

Advertisement

Hoe geld besparen tijdens het gebruik van een föhn?

Hoe geld besparen tijdens het gebruik van een föhn?

Rawpixel

Als je alle factoren hebt overwogen en een föhn hebt gekozen die uitstekend is en niet te duur, probeer dan ook te begrijpen hoe je geld kunt besparen op de elektriciteitsrekening ondanks het gebruik van dit apparaat.

  • We hadden het daarnet over vermogen en het is precies dit vermogen dat je in de gaten moet houden wanneer je de rekensom maakt met betrekking tot het verbruik. Meer vermogen betekent meer watt en uiteraard hogere kosten. Om te voorkomen dat deze oncontroleerbaar stijgen, is het natuurlijk nodig om een goed apparaat te kopen, maar dan wel een met een niet te hoog wattage. Er zijn er verschillende te koop met dezelfde capaciteit als krachtige apparaten, maar minder duur. Kies voor deze.
  • Als je een oude föhn moeten vervangen, kies er dan een kiezen met nieuwe technologieën - ionen en keramiek - omdat die het haar gemakkelijker en in minder tijd kunnen drogen, zonder het te beschadigen en zonder het opnieuw in model te moeten brengen voor een mooi resultaat.
  • Om het verbruik niet te verhogen en een beetje op de rekening te besparen, gebruik de föhn op een gemiddelde snelheid en overdrijf vooral niet met de kracht van de warmte. Hoe heter de lucht eruit komt, hoe meer het apparaat werkt en hoe hoger de kosten. Als je deze twee factoren daarentegen beheert zonder te overdrijven, zul je aan het einde van de maand niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Bedenk ook dat deze aandacht niet alleen voor het verbruik is, maar ook voor het welzijn van je haar.
  • Als het mogelijk is, laat het apparaat dan niet heel veel minuten aan, maar dep je haar goed om het grootste deel van het water en de vochtigheid te verwijderen en laat de natuurlijke lucht de rest doen.

Tot slot

Als je aandacht besteedt aan deze vier factoren en daarnaast een föhn koopt met bepaalde eigenschappen, zul je niet alleen geld besparen op op je elektriciteitsrekeningen, maar zal het apparaat ook goed presteren op het gebied van esthetiek en de gezondheid van het haar.

Advertisement