12 fantastische projecten om een oude deur in shabby stijl om te toveren

door Natasja

19 September 2023

12 fantastische projecten om een oude deur in shabby stijl om te toveren
Advertisement

Als je je oude deuren vervangt, is de eerste gedachte om ze bij het vuil te gooien, maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat je er nog meer mee zou kunnen doen? Of het nu een oude deur is die een beetje afbladdert of een nieuwere die nog intact is, in een handomdraai kun je er een prachtig shabby meubelstuk van maken dat je huis smaakvol zal versieren en het die ietwat shabby maar ongetwijfeld stijlvolle en charmante uitstraling zal geven.

Er zijn veel projecten die je kunt uitvoeren met de oude shabby-stijl deuren waarmee je alle kamers in je huis kunt inrichten en decoreren, zodat ze een vleugje persoonlijkheid en charme krijgen. Van de badkamer tot de keuken, via de slaapkamer, de woonkamer en zelfs de hal, er zijn veel hoeken van je huis die kunnen worden ingericht met een oude deur, die kan worden getransformeerd in veel verschillende artikelen voor de inrichting en decoraties.

We stellen hieronder 12 geweldige projecten voor om de oude deur in een shabby stijl te transformeren.

Advertisement

1. Shabby spiegel

Een ietwat afbladderende en vervallen oude deur is de perfecte lijst voor een spiegel met een ietwat nostalgische uitstraling.

Advertisement

2. Originele nachtkastjes

Wat als de oude deur kan worden omgetoverd tot een zeer origineel nachtkastje? Voeg gewoon een plank toe als tafelblad en hang een klein lampje op.

3. Een oude deur in de woonkamer

In de woonkamer kan je oude deur gemakkelijk worden omgetoverd tot een prachtige salontafel. Je gasten zullen het prachtig vinden.

4. Plafondlamp met een shabby deur

Heb je geen ideeën meer voor de lamp in de eetkamer? Heb je wel eens gedacht aan een oude deur? Een prachtig en ongelooflijk origineel idee!

5. Shabby kapstok

Geef de hal een beetje ouderwetse elegantie met deze shabby kapstok gemaakt van een oude deur.

Advertisement

6. Hoofdeinde

Op zoek naar een origineel idee om het hoofdeinde van je bed te veranderen? Probeer eens wat oude deuren!

7. Shabby kamerscherm met oude deuren

Maak een mooi kamerscherm door 2 of 3 oude deuren samen te voegen. Voorzie ze van haken om ze als hangers te gebruiken en plaats het in de hal of in de slaapkamer om de kleedruimte af te schermen.

Advertisement

8. Oude deur of handdoekenrek?

In de badkamer kan een oude deur handig zijn als handdoekenrek.

9. Shabby boekenkast

Wat als de oude deur een boekenkast wordt? Het zal perfect staan in een hoek van je woonkamer, slaapkamer of studeerkamer.

Advertisement

10. Shabby tafel

Verras je gasten met een originele shabby tafel gemaakt van een oude deur.

11. Hoekkast

Weet je wel die lege, kale hoek die je gewoon niet weet te vullen? Gebruik een oude deur! Het zal een perfecte hoekkast worden om snuisterijen, foto's op te zetten of een groene hoek te worden.

Advertisement

12. Van oude deur tot shabby toiletrolhouder

Met zo'n toiletrolhouder wordt zelfs naar de badkamer gaan een aangenaam en stijlvol moment!

Welke deur ga jij vervangen en welk project ga jij als eerste realiseren?

Advertisement