Hergebruik oude glazen potten met deze 14 interessante creatieve voorstellen

door Natasja

17 September 2023

Hergebruik oude glazen potten met deze 14 interessante creatieve voorstellen
Advertisement

Glas is een van de populairste materialen voor het bewaren van voedsel: peulvruchten, sauzen, conserven en jam zijn maar een paar van de producten die dankzij dit materiaal lang houdbaar zijn en elke dag legen we wel een paar potten van onze zelfgemaakte producten of van producten die we in de supermarkt hebben gekocht.

Glas is prachtig om naar te kijken en ongelooflijk veelzijdig. Het is een perfect materiaal voor veel creatieve projecten en kan veel verschillende voorwerpen tot leven wekken, van kaarshouders tot plantenbakken, van spaarpotten tot pennenhouders en zelfs zeepdispensers; als je een ervaren knutselaar bent, kun je zelfs denken aan het maken van ambitieuzere projecten zoals kroonluchters met oude glazen potten.

Als jij thuis ook veel glazen potten hebt staan waarvan je niet weet hoe je ze moet hergebruiken, dan stellen we je de volgende 14 interessante creatieve voorstellen voor waarbij je ze als basiselement gebruikt.

Advertisement

1. Geschilderde kaarsen

Maak prachtige kaarsenhouders door gewoon de glazen potten te beschilderen. Een sjabloon van je favoriete vorm is perfect als decoratie.

Advertisement

2. Decoratieve potten of cadeau-ideeën

Touw, koord, jute en kant zijn perfect voor het maken van decoratieve potten die ook kunnen worden gebruikt als cadeau-ideeën voor ceremonies en speciale gelegenheden.

3. Badkamer organizer met glazen potten

Bevestig glazen potten op een houten plank om aan de muur te hangen en creëer zo de perfecte organizer voor de badkamer.

4. Speldenkussen met houder

Voeg gewoon een kussentje toe aan het deksel van de potten om heel originele speldenkussens met houder te maken.

5. Originele glazen

Wil je indruk maken op je gasten met originele glazen voor hun drankjes? Verf de glazen potten met vrolijke patronen en steek een rietje in het deksel!

Advertisement

6. Kleine plantenbakken voor vetplanten

Glazen potten zijn de perfecte plantenbak voor vetplanten: als zodanig bedekt met gekleurd garen of touw, of zelfs geverfd, hoef je er alleen maar aarde in te doen en een plantje om je huis met weinig te versieren.

7. Versierde glazen potten

Decoupage is de perfecte techniek om de glazen potten te versieren: gebruik bladeren, bloemen of vellen papier voor originele potten en kaarsenhouders.

Advertisement

8. Lepelhouder met glazen potten

Heb je er wel eens aan gedacht om glazen potten te hergebruiken als keukengereihouders? Versier ze naar wens met touw, verf of decoupage. Ze zullen zowel nuttig als zeer decoratief zijn.

9. Glazen tafellamp

Als je wat meer uitdagende projecten wilt proberen, maak dan een tafellamp van een oude glazen pot. Er zijn genoeg decoratieve ideeën om uit te kiezen!

Advertisement

10. Zeepdispenser met een glazen pot

Zijn zelfgemaakte zeepdispensers van glazen potten niet schattig? Ze zijn ook ongelooflijk makkelijk te maken!

11. Pennenhouder

Laat de kinderen de glazen potten versieren om originele pennenhouders voor op hun bureau te maken.

Advertisement

12. Met mozaïek versierde glazen pot

Met gebroken schelpen en decoupagelijm maak je een prachtige glazen pot met mozaïekdecoratie. Als pennenhouder, kaarsenhouder of bloemenvaas zal het een prachtig decoratief element zijn.

13. Bloemenvazen

Over bloemenvazen gesproken, ook lege flessen kunnen een nieuw leven krijgen als decoratieve elementen.

Advertisement

14. Glazen potten als kroonluchters

Tot slot, als je genoeg hebt van de eenvoudige werkjes, probeer dan eens een kroonluchter te maken van glazen potten: je kunt je creativiteit de vrije loop laten met verschillende combinaties en vormen!

Met welk project begin jij om potten te recyclen?

Advertisement