Vloeibare handzeep maak je eenvoudig met een blokje zeep en baking soda

door Skip

20 Augustus 2023

Vloeibare handzeep maak je eenvoudig met een blokje zeep en baking soda
Advertisement

Wanneer je je handen wassen moet dan is wassen met vloeibare zeep de meest praktische en hygiënische manier. Je krijgt het vuil hiermee goed van je handen en zijn ze perfect schoon en ruiken ze lekker. Maar in tegenstelling tot een zeepblokje komt er met vloeibare zeep precies de juiste hoeveelheid op je huid tijdens het reinigen. Hierdoor zal het voor bacillen en bacteriën moeilijk zijn er zich te vestigen; iets wat juist wel vaker gebeurt met zeepblokjes.

Er zijn talloze soorten vloeibare zeep verkrijgbaar o.a. geparfumeerd of ontsmettend, waarbij de chemische samenstelling in meer of mindere mate natuurlijk is. Wil je echter 100% zeker zijn over de herkomst van de gebruikte bestanddelen dan zal je toch zelf je eigen zeep moeten maken.

Er bestaan uiteenlopende recepten voor huisgemaakte vloeibare zeep, maar het recept wat we je vandaag aanbieden is super simpel en zijn er slechts twee producten nodig.

Creativo

Creativo

Om de perfecte vloeibare handzeep te maken heb je slechts twee producten nodig: een blokje zeep en baking soda.

Begin met het raspen van je zeep zodat je kleine stukjes overhoudt. Als alternatief kan je ook 100 gram zeepvlokken halen om het hele proces wat te versnellen. Doe het gemalen of tot vlokken verworden zeepblokje in een blender samen met 1 eetlepel baking soda en 1 liter water en mix gedurende ongeveer 2 minuten totdat je een egaal en crèmeachtig mengsel hebt. Nu kan je je zeep in de dispenser plaatsen en is het meteen klaar voor gebruik.

Je kan dit recept naar eigen smaak personaliseren door etherische olie van je gewenste geur toe te voegen. Zo maak je een zeep die in geursterkte kan variëren. Als je in plaats daarvan liever een neutrale zeep hebt, wat in dat geval ook voor een zeer gevoelige huid geschikt is, kies dan voor het basisrecept zonder een geur toe te voegen.

Maar er zitten nog meer voordelen aan huisgemaakte zeep behalve het kunnen personaliseren ervan. Zoals al eerder gezegd ben je door zeep thuis te maken zeker over de herkomst van de grondstoffen en dus ben je ook er ook verzekerd van dat de zeep een natuurlijke samenstelling heeft. Daarnaast is het ook een goedkoper alternatief vergeleken met al kant-en-klare zeep en verminder je de milieu-impact; van industriële zeepproductie en van het plastic gebruikt voor de flacons.

Heb jij zin gekregen om te kijken of dit je gaat lukken?

Advertisement