12 goede alternatieven om het bed in een studio te verbergen

door Natasja

19 Juli 2023

12 goede alternatieven om het bed in een studio te verbergen
Advertisement

Niemand wil dat het eerste wat gasten zien als ze het huis binnenkomen het onopgemaakte bed is. Het is het meest intieme deel van het hele huis, het deel waarvan we willen dat alleen vertrouwde mensen toegang hebben, het deel waar we ons meer ontspanning kunnen veroorloven, ook betreft het opruimen ervan. Maar als je in een studio woont, is het onvermijdelijk dat je in één oogopslag alle hoeken van het huis kunt zien, behalve de badkamer.

Je hoeft echter niet per se een stukje privacy helemaal op te geven: je kunt nog steeds een afscheiding maken die het slaapgedeelte isoleert van de rest, waarbij je het bed verbergt, zonder in te hoeven grijpen in de architectuur van de kamer zelf. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Als het bed zo geplaatst is dat er ruimte omheen is, zal een boekenkast, ook een hoge aan het voeteneind, het bed een beetje aan het zicht onttrekken terwijl de andere ruimtes gebruikt worden.

Advertisement

Als een hoge boekenkast benauwend zou zijn, kunnen lagere meubels worden gebruikt, afhankelijk van de functie die nodig is. Bijvoorbeeld een open kledingkast of schoenenrek voor alle kleren en schoenen die anders door de kamer verspreid zouden liggen.

Hetzelfde idee om een meubelstuk als afscheiding te gebruiken werkt ook als het langs één kant van het bed loopt.

En dan zijn er natuurlijk de muren: misschien geen hele muren, want die zouden het bed in een verstikkende ruimte afsluiten, maar halve en bijna altijd smalle gipsplaatwanden.

Het zijn oplossingen die met creativiteit kunnen worden aangepast.

Advertisement

Een ander goed idee om ruimtes in te delen en privacy te bieden zonder licht en lucht op te geven, zijn glazen wanden.

En als je het juiste object vindt, is het moeilijk om de aantrekkingskracht van een groot hangend element als scheidingswand te weerstaan: een enorm ingelijst paneel, maar ook houten planken of zelfs oude deuren!

Advertisement

Als de vorm van de kamer het toelaat, kan het slaapgedeelte ook worden afgesloten - indien nodig - achter schuifpanelen die uiteindelijk een wand vormen.

Houten oplossingen zijn ook erg mooi, met wanden van naast elkaar geplaatste latten die toch licht en lucht doorlaten.

Advertisement

Goedkoper, maar met decadente of bohemienachtige charme is het idee om gordijnen te gebruiken om het bed te isoleren van de rest van de studio.

En wat dacht je ervan om een hoek te creëren die wordt omsloten door gordijnen, maar ook een boekenkast die als wand fungeert? Een DIY gimmick binnen ieders bereik.

Advertisement

Er zijn zelfs mensen die het slaapgedeelte volledig camoufleren, opgesloten in een ruimte in de muur dat, wanneer de deuren gesloten zijn, eruitziet als gewoon een ander compartiment in een op maat gemaakte kledingkast!

Hoe zou jij het bed het liefst verbergen in een studio?

Advertisement