Gekleurde pennenhouders en nog veel meer: 12 fantasierijke DIY-knutselwerkjes om ijsstokjes te recyclen

door Natasja

03 Juli 2023

Gekleurde pennenhouders en nog veel meer: 12 fantasierijke DIY-knutselwerkjes om ijsstokjes te recyclen
Advertisement

Als je zin hebt om je fantasie de vrije loop te laten, zijn bepaalde voorwerpen precies wat je nodig hebt: dit is bijvoorbeeld het geval met houten ijsstokjes en bepaalde wegwerp koffielepeltjes. Ze zijn licht, gemakkelijk te bewerken, te vormen en zelfs te kleuren met verschillende technieken en vormen een perfect materiaal om duizend inventieve voorwerpen mee te maken.

Ze kunnen op verschillende manieren in elkaar worden gezet om houders te maken, of ook alleen maar te bedekken, om te gebruiken als pennen- of pothouders, en zelfs op zichzelf worden het nuttige en leuke voorwerpen zoals boekenleggers. Er zijn ook talloze ideeën om er speelgoed van te maken, zoals drijvende bootjes. Lees verder en ontdek op hoeveel manieren ze gerecycled kunnen worden.

Tutorial via madewithhappy.com

Tutorial via madewithhappy.com

Met waterverf, acrylverf of aquarelverf, maar ook met stiften... Kortom, welke kleuren je ook mooi vindt en in huis hebt, je kunt er houten stokjes mee versieren om er gepersonaliseerde pennenhouders van te maken.

Advertisement
Video tutorial Voom Kids/YouTube

Video tutorial Voom Kids/YouTube

Als je ze naturel wilt, kun je er mooi vormgegeven potloodhouders van maken, ook hele grote!

Er zijn veel modellen waar je inspiratie uit kunt halen om je bureau op te ruimen, en de kleur die je kiest is helemaal persoonlijk.

Als de volwassenen de stukken hout willen modeleren, kunnen ze ook de vorm van potloden aannemen en dan kunnen de kleintjes ze inkleuren zoals ze willen.

Ze lenen zich ook voor fascinerende geometrische vormen, zoals een kleurrijke spiraal!

Advertisement
Tutorial via feelslikehomeblog.com

Tutorial via feelslikehomeblog.com

En als je een bureauhouder in de vorm van een konijntje wilt maken, kun je dat altijd doen door een paar ijsstokjes aan elkaar te lijmen.

Als je tinnen of glazen potten hebt, kun je ze bedekken met gekleurde stokjes om er plantenpotten van te maken.

Advertisement

Sommige mensen houden alles bij elkaar met alleen lijm, anderen voegen elastiek of linten toe, zelfs passamanerie. Kortom, hetzelfde basisontwerp maar op verschillende manieren versierd naar smaak.

Voor studie, werk of ontspannen lezen: een boekenlegger is nooit weggegooid geld en met houten ijsstokjes kun je hele mooie maken.

Advertisement

Heb je er wel eens aan gedacht om er kleurrijk speelgoed van te maken?

Ze kunnen bijvoorbeeld kleine bootjes worden die gaan drijven, compleet met zeil.

Advertisement

En als je ze stabiel genoeg bouwt, kunnen ze figuurtjes vervoeren zoals die van LEGO!

Klaar om aan de slag te gaan met houten ijsstokjes?

Advertisement