10 interessante creatieve ideeën om plantenbakken te maken van gerecycled materiaal

door Natasja

27 Juni 2023

10 interessante creatieve ideeën om plantenbakken te maken van gerecycled materiaal
Advertisement

Het gebeurt steeds vaker dat we even nadenken voordat we een kapot of oud en onbruikbaar voorwerp weggooien. Hoe vaak hebben we ons niet afgevraagd of die waterkoker of misschien oma's oude strijkijzer of die verouderde houten ladder die we naar de vuilnisbak verwezen niet een nieuw leven met een andere functie had kunnen vinden?

Er zijn tegenwoordig veel mensen die het creatief recyclen van oude voorwerpen tot een kunst hebben verheven, sommigen hebben er zelfs een echt beroep van gemaakt, met aanzienlijke voordelen voor zowel de portemonnee als, bovenal, het milieu. Een van de vele dingen die we zelf kunnen maken met de kunst van creatief recyclen zijn zeker plantenbakken: om de tuinen en terrassen te verfraaien hoeven we geen dure investeringen te doen, maar kijk je gewoon rond op zoek naar dat voorwerp dat je al hebt klaargezet om in de vuilnisbak te gooien.

Als je ideeën tekort komt, geven we je 10 interessante creatieve ideeën om prachtige gerecyclede plantenbakken te maken.

Advertisement

1. Emmers en flessen

Oude verfemmers, plastic flessen of blikjes zijn misschien de eerste dingen waar je aan denkt als je op zoek bent naar afvalmateriaal om je eigen plantenbakken van te maken. Je kunt ze gewoon opnieuw verven of er prachtige vazen van maken door ze te bedekken met touw.

Advertisement

2. Theepot

Ook een oude theepot of waterkoker kun je gemakkelijk als plantenbak gebruiken. Je kunt ook hangende potten maken om de hal of het balkon te verfraaien.

3. Barbecue

Ken je die oude barbecue nog, die je dit jaar hebt vervangen door een hypermodern model? Als je hem nog niet hebt weggegooid, bewaar hem dan: je kunt er gemakkelijk een plantenbak van maken!

4. Leunstoel

Als je een plekje zoekt voor je vetplanten, wat dacht je dan van een oude leunstoel? We zijn niet jaloers op de stoere mensen die proberen er in te gaan zitten!

5. Rubberen laarzen

Je oude rubberen laarzen, maar ook de schoenen van de kinderen die niet meer passen, zijn perfect om kleine plantenbakken van te maken.

Advertisement

6. Ladekast

Wat dacht je van oma's oude dressoir? Het is misschien ongepast om in je moderne huis te zetten, maar hoe zou het staan in de tuin vol planten en bloemen?

7. Typemachine

Schrijvers en lezers zijn vast dol op deze prachtige plantenbak die van een oude typemachine is gemaakt.

Advertisement

8. Vergiet

Oude vergieten kunnen gemakkelijk mooie en kleurrijke hangende vazen worden.

9. Toilet

Zelfs een oud toilet kan omgetoverd worden tot plantenbak!

Advertisement

10. Stoelen

Tot slot, als je thuis een paar oude stoelen hebt die je niet meer gebruikt, maak er dan plantenbakken van: vervang de zitting gewoon door plastic potten of jute doek, als je zin hebt om ze opnieuw te verven. Ze zijn echt prachtig!

Welke plantenbakken heb jij gekozen?

Advertisement