11 voorstellen om smeedijzer stijlvol in het interieur te verwerken

door Natasja

10 Mei 2023

11 voorstellen om smeedijzer stijlvol in het interieur te verwerken
Advertisement

Smeedijzer is een materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het maken van meubilair, vaak voor buiten, dat beter dan de meeste andere materialen bestand is tegen de tand des tijds en tegen weersinvloeden. Robuust en bijna eeuwig, in feite, is het ideaal voor het creëren van zelfs decoratieve bouwkundige structuren. In de binnenhuisarchitectuur wordt het echter meestal beperkt tot een optie voor leuningen langs trappen, terwijl het in feite ook kan worden gebruikt om elke ruimte op een elegante manier te verrijken, met een werkelijk tijdloze verfijning.

En denk niet dat het alleen bedoeld is voor klassieke inrichtingsstijlen: door zijn vormbaarheid kan het ook worden gecombineerd met moderne of zelfs fantasierijke vormen en ontwerpen. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
Advertisement

Smeedijzer wordt ook vaak gebruikt als materiaal voor plantenbakken, met name verhoogde bakken, die zowel buiten als binnen mooi zijn.

En ze kunnen zeker klassiek van vorm zijn, maar ook veel eigentijdser, aangepast aan elke stijl.

En hoe niet de schoonheid bewonderen van bepaalde smalle tafels die tegen de muur leunen van de hal van het huis, die vaak poten hebben van smeedijzer.

Voor een vleugje tijdloze stijl, waarom zou je geen smeedijzeren kroonluchters overwegen? Je zult versteld staan te ontdekken hoe goed ze zich aanpassen aan zoveel verschillende stijlen.

Advertisement

Kleine smeedijzeren decoraties kunnen ook lege ruimtes zoals de hoeken van een kozijn op een onverwachte manier verrijken.

In die zin kunnen ze bijna werken als halve muren, zonder echt ruimtes af te sluiten.

Advertisement

De verfijnde versie van een rooster dat als privacyscherm fungeert zonder het licht te belemmeren.

Er zijn ook mensen die denken aan het gebruik van een smeedijzeren paneel aan het plafond, voor een werkelijk prachtige trompe l'oeil.

Advertisement

En waarom zou je niet overwegen smeedijzeren meubels toe te voegen? Ze zijn niet voorbehouden aan de tuin of het balkon. Sommige stoelen kunnen ook perfect in huis staan.

En hetzelfde kan gezegd worden van de belangrijke tafels in de eetkamer, niet alleen koffie- of salontafels!

Zou jij het interieur van je huis met smeedijzer willen inrichten?

Advertisement