Je tuin verfraaien zonder iets te planten? Dat is mogelijk op deze 15 manieren

door Natasja

06 April 2023

Je tuin verfraaien zonder iets te planten? Dat is mogelijk op deze 15 manieren
Advertisement

Je bent net verhuisd naar een nieuw huis met een prachtige tuin, maar je hebt absoluut geen groene vingers. Wat te doen? Je kunt ervoor kiezen om je buitenruimte te verwaarlozen en onverbiddelijk lelijk te laten worden of je kunt alternatieve manieren vinden om hem te verfraaien. Dat klopt: naast bloemen en planten zijn er tal van mogelijkheden om je tuin te verfraaien. Beelden, stenen, fonteinen en verlichting kunnen goed gebruikt worden om de buitenruimte mooier en gezelliger te maken.

Als je ideeën tekort komt, stellen we hieronder 15 manieren voor waarop je de tuin kunt versieren zonder planten te planten.

Advertisement

1. Beelden

Het eerste voorstel waaraan men denkt om een tuin zonder planten aan te kleden zijn beelden. Er zijn veel verschillende vormen en materialen voor elke smaak. Van schattige metalen dieren die in het midden van het gazon bivakkeren tot de meer klassieke marmeren of stenen nimfen, we weten zeker dat je er een vindt die bij jouw smaak past.

Advertisement

2. Zonnelampen

Wat dacht je ervan om de buitenomgeving te verlichten met lampen op zonne-energie? In de vorm van een bloem, een vlinder of kleine, klassieke lantaarns begeleiden ze je stappen in het donker bij thuiskomst.

3. Pergola

Wat is er mooier dan ontspannen in de schaduw van een pergola tijdens warme zomermiddagen? Je kunt hem zelf maken of al gemaakt kopen, maar hij zal zeker populair zijn bij de gasten.

4. Vogelhuisje

Vul je tuin met het vrolijke getjilp van vogels met een speciaal voor hen gemaakt vogelhuisje. Van de meest klassieke tot de meest alternatieve, je kunt het ook maken door te DIY-en en op creatieve wijze oude voorwerpen die je niet meer gebruikt te recyclen.

5. Windvanger

Windvangers zijn ideaal om je tuin eenvoudig te versieren. Als je zin hebt, kun je ze maken van je vakantiesouvenirs, zodat ze je meenemen op een reis van herinneringen terwijl je buiten ontspant.

Advertisement

6. Zonnewijzer

Als je een klassieke smaak hebt en van vintage-achtige voorwerpen houdt, schaf dan een zonnewijzer aan. Mooi en nuttig tegelijk.

7. Fontein

Een fontein met waterpartijen is perfect voor verfrissing op warme zomerdagen.

Advertisement

8. Ontspanningsruimte

Maak optimaal gebruik van de tuin door een ontspanningsruimte te creëren waar je met vrienden en familie kunt zitten. Tafels en stoelen of meer comfortabele banken en fauteuils maken van de tuin de ideale plek om te ontspannen en gasten te ontvangen.

9. Parasol

Creëer schaduw bij de ontspanningsruimte met een tuinparasol. Zelfs op de warmste dagen zorgt hij voor aangename koelte.

Advertisement

10. Hangmat

Hoe fijn is het om te lekker doezelen, weg van nieuwsgierige ogen! Met een hangmat zal het zachte schommelen je in je mooiste dromen wiegen.

11. Vlinderhuis

Breng kleur en vreugde in de tuin met een vlinderhuis, het zal fantastisch zijn om ze met hun kleurrijke vleugels om je heen te zien wapperen.

Advertisement

12. Vogelbad

Als je liever het gezelschap hebt van mussen, meesjes en veldleeuweriken, zet dan een badje klaar om ze een badje laten nemen.

13. Vuurplaats

Organiseer gezellige feestjes en barbecues buiten rond de vuurplaats.

Advertisement

14. Pad van stenen

Versier de tuin door ingewikkelde stenen paden te tekenen. Wegen zijn niet altijd een eenvoudige manier om van punt A naar punt B te komen.

15. Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het inrichten en decoreren van huizen en tuinen. Geef de nachten een romantische sfeer met gedempte verlichting die je helpt te ontspannen.

Heb je al gekozen welke van deze ideeën jouw tuin zal sieren?

Advertisement