Pas deze truc toe om je kledingkast netter te maken met een nuttig en leuk verborgen detail

door Natasja

24 Maart 2023

Pas deze truc toe om je kledingkast netter te maken met een nuttig en leuk verborgen detail
Advertisement

Een goed gestructureerde kledingkast is erg fijn in elk huis. Of het nu gaat om een klassieke kast vol vakken of een inloopkast die een hoek of een hele kamer in beslag neemt, de mogelijkheid om elke categorie kleding en accessoires netjes te ordenen helpt ons om met een minimum aan rust te leven, zonder te hoeven zoeken naar kleding in de ongeordende stapels die ontstaan als je je niet goed kunt organiseren. En aan dit alles kun je ook een extra accessoire toevoegen, iets nuttigs, aan het oog onttrokken (zodat het de esthetiek van de kledingkast helemaal niet verandert) maar dat je helpt om de kleding die naar de wasmand moet, op een heel leuke manier te ordenen.

Dit is een heel eenvoudig DIY-project gepresenteerd door Instagrammer @tiffanytcheng. Lees verder voor meer informatie.

tiffanytcheng/Instagram

tiffanytcheng/Instagram

De voorwaarde om de DIY truc van Tiffany na te bootsen is het hebben van een plank die altijd vrijgehouden wordt in de kledingkast, met daaronder een leeg vak. Het vak hoeft niet afgesloten te zijn met een deur, maar het zou beter zijn als dat wel zo was, al was het maar voor de esthetiek. Als je hiervoor gezorgd hebt, kun je een heel mooi wasluik maken!

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • Een klapdeksel van een of andere vuilnisbak. Kies er een die goed gemaakt is en een redelijk afgewerkt ontwerp heeft. En zorg ervoor dat de diameter groot genoeg is voor de meeste kledingstukken zoals truien of broeken.
  • Een zaag
  • Schuurpapier
  • Silicone of andere sterke lijm
  • Een wasmand

Je hebt waarschijnlijk al geraden hoe je te werk moet gaan:

1. Teken de omtrek van het deksel op de plank waar je het luik gaat maken, en kies de plek die perfect overeenkomt met het lege vak eronder, waar de vuile kleren terechtkomen.
2. Zaag het overeenkomstige stuk hout uit met de zaag.
3. Maak eventuele oneffenheden in het gat glad met schuurpapier.
4. Bevestig het deksel: het moet iets boven de plank uitsteken.
5. Plaats de wasmand in het vak eronder, klaar om direct alles wat door het luik wordt gestoken, op te vangen.

Dat is het - een snel, gemakkelijk en goedkoop project. En bekijk de video hieronder om te zien hoe eenvoudig en leuk het is om vuile kleren te laten verdwijnen met dit briljante gagdet.

Advertisement
Advertisement