11 onweerstaanbare ideeën voor het versieren van de muren van je huis met gerecyclede voorwerpen

door Natasja

21 Maart 2023

11 onweerstaanbare ideeën voor het versieren van de muren van je huis met gerecyclede voorwerpen
Advertisement

Kijk je wel eens naar de muren van je huis en besef je dat ze een beetje kaal zijn? Of dat de ingelijste prent die je enige tijd geleden kocht je niet meer aanspreekt en dat je iets mooiers wilt om de muur van een kamer te versieren? Nou, je hoeft niet per se fortuinen uit te geven om designerstukken te kopen, en je hoeft je ook niet te beperken tot schilderijen, posters en diverse prenten. 

Met een beetje fantasie kun je van elk voorwerp, zelfs van afgedankte voorwerpen, werken vol creativiteit maken die je huis met flair versieren, het soort dat in je herinnering blijft hangen en je kamer een uniek karakter geeft. Hieronder vind je enkele ideeën waarmee je misschien iets kunt recyclen dat vergeten in stoffige oude dozen lag.

Advertisement

Heb je stukjes hout over van timmerwerk? Je zou ze met veel plezier in verschillende kleuren kunnen verven en in elkaar zetten tot een driedimensionaal hart!

Advertisement

Plastic flessendoppen kunnen allerlei kleurrijke mozaïeken worden, van abstracte tot specifieke figuren.

Wanneer alle hoop om de ontbrekende stukjes van een legpuzzel te vinden verloren is en je de gedachte niet kunt verdragen om hem incompleet te zien, transformeer dan alle andere stukjes met een beetje verf en laat je artistieke flair de vrije loop.

Online kun je veel voorbeelden vinden van wall art waarbij oude lijsten, die mooi leeg zijn gelaten of gevuld met allerlei voorwerpen, te combineren, waarbij eindeloos wordt gespeeld met vormen en kleuren.

Heb je nog bestek over van een waardevol oud servies? Je zou ze kunnen inlijsten, ze zouden prachtig staan in de keuken of eetkamer!

Advertisement

Ook diverse schalen en serviezen, of ze nu van keramiek of porselein zijn, kunnen de sterren worden van opvallende schilderijen.

Of je kunt gewoon oude borden van een favoriet servies rechtstreeks aan de muur bevestigen.

Advertisement

Voor al die boeken die je niet durft weg te gooien, maar die eigenlijk overbodig zijn en misschien zelfs geen echte waarde hebben, zou het antwoord kunnen zijn om er wanddecoratie van te maken.

Poten van oude houten tafels en stoelen, maar ook stukken balustrade, leuningen of rugleuningen: ze kunnen allemaal het middelpunt worden van artistieke composities die op een muur van het huis worden tentoongesteld.

Advertisement

Als je nog een paar restjes van een echt mooie gekleurde stof in huis hebt, waarom zou je die dan niet inlijsten en er een kamer mee versieren?

En wat dacht je van een gepersonaliseerde spiegelgalerij?

Met een beetje fantasie kan alles een kunstwerk voor je muren worden!

Advertisement