DIY manden met hergebruikte verpakkingen: 3 verbazingwekkende creaties om na te maken

door Natasja

03 Maart 2023

DIY manden met hergebruikte verpakkingen: 3 verbazingwekkende creaties om na te maken
Advertisement

We gooien dagelijks veel voorwerpen weg die we zonder veel moeite zouden kunnen hergebruiken. Vooral plastic verpakkingen behoren tot de dingen die het meest afval worden.

We gebruiken en gooien er enorme hoeveelheden van weg, zonder te beseffen dat we ze met een beetje handigheid en een beetje fantasie kunnen omvormen tot andere, zeer nuttige en zelfs zeer mooie voorwerpen.

Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om er mooie manden of bloemenhouders van te maken, die perfect zijn voor elke hoek van het huis of zelfs voor heel originele cadeau-ideeën. We tonen je hieronder enkele prachtige ideeën.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Voor een mooie mand met deksel kun je een plastic verpakking met deksel gebruiken, zoals die waarin bijvoorbeeld smeerbare kaas zit. Smeer wat vloeibare lijm op de buitenkant met behulp van een penseeltje of een houten stokje en bedek de pot met jute. Vervolgens neemt je een rechthoek van stof die je naar wens versiert, met de juiste lengte om de omtrek van de pot te bedekken en de juiste hoogte om de binnenkant te bedekken. Doe wat hete lijm op de bovenste rand van de pot en plak daar de onderste rand van je stoffen rechthoek op. Wat overblijft van de stof vouw je om om de binnenkant van de mand te bekleden. Bedek ook het deksel met jute en bevestig linten en andere details aan zowel de pot als het deksel, naar eigen smaak en fantasie. Met weinig werk krijg je een fantastisch mandje, te gebruiken voor bijvoorbeeld naalden, garen, bollen wol en dergelijke.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Voor een handige mand voor het opbergen van badkameraccessoires kun je dezelfde soort plastic verpakkingen gebruiken als bij het vorige project. Deze keer bedek je de buitenkant met stokjes die je maakt door houten wasknijpers in tweeën te splijten. Lijm ze vast met warme lijm. Als je de buitenkant bedekt hebt, ga je naar de binnenkant en doe je hetzelfde als hierboven met versierde stof. Bind touw rond de mand en maak er een strik omheen. Dit dient ter versiering, maar ook om de eerder bevestigde houten stokjes nog strakker te houden. Je houten mand voor de badkamer zal in een mum van tijd perfect te gebruiken zijn.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om een prachtige bloemenmand te maken, kun je een vierkante of rechthoekige plastic bak gebruiken. Fruitbaken zijn daarvoor bijvoorbeeld prima. Breng met hete lijm houten stokjes aan en plaats ze naast elkaar tot de hele buitenkant bedekt is. Voeg wat touw en andere details toe om de randen te versieren en af te werken. Je mooie mand is nu klaar om het middelpunt te vormen van elk bloemstuk dat je wilt maken.

Je kunt alle stappen in detail volgen en leren in de onderstaande video.

Advertisement