Van blikjes tot nuttige en kleurrijke accessoires: 13 supercreatieve recyclingideeën

door Natasja

24 Februari 2023

Van blikjes tot nuttige en kleurrijke accessoires: 13 supercreatieve recyclingideeën
Advertisement

Met creativiteit recyclen betekent het juiste en leuke idee vinden om een voorwerp dat nu als onbruikbaar of verouderd wordt beschouwd, dat zijn aantrekkingskracht heeft verloren, nieuw leven in te blazen en om te vormen tot iets waar we nog lang plezier van kunnen hebben en dat we met voldoening kunnen gebruiken. In dit opzicht, kunnen we materialen waarvan we dachten dat ze bestemd waren voor de vuilnisbak herstellen, misschien door dozen en stoffige hoeken van het huis op te ruimen die we plotseling vol schatten herontdekken. Of potentiële schatten, het soort dat dat wordt in de handen van degenen die het juiste idee hebben en hun handvaardigheid op de proef willen stellen.

Onder de voorwerpen die vaak worden verwaarloosd en weggegooid, maar die nuttige accessoires of echt unieke decoraties kunnen worden, zijn er zeker diverse blikken, gekocht als voedsel- of verfcontainers en ideaal om het voorwerp te worden van je volgende creatieve recycling werkje. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
Etsy

Etsy

Een bureaulamp met een schattige retrostijl: stoffen of bedrukte papieren geven de lamp een steeds wisselende stijl. Ook leuk om te gebruiken als spotje op een boekenkast of plank.

Advertisement

Muurspots, die het licht verticaal projecteren: leef je uit met je favoriete verf!

Als de blikjes al versierd waren met een vintage print, is het leuk om ze te laten zoals ze waren, en er lampjes van te maken.

Nog een idee voor een bureaulamp die veel modernere ontwerpen namaakt.

Een kroonluchter van blikjes: een creatief idee met een rustiek tintje, het proberen waard.

Advertisement

Als je een bakje met een handvat, dat aan een beker doet denken, wilt gebruiken als houder, kun je wat oud bestek gebruiken om een handvat op maat te maken.

Verf (ook in de vorm van viltstiften, als je wilt) gebruiken: op het metaal van de blikjes kun je tekenen wat je maar wilt, en ze vervolgens gebruiken als houders, vazen voor bloemen en nog veel meer.

Advertisement

Houd je van DIY kaarsen maken? Maak ze in met de hand versierde blikken!

En als je die blikken schildert en decoratief doorprikt, worden het schattige DIY lantaarns.

Advertisement

Veel blikjes bevestigd op een houten standaard met een handig handvat: hier is een manier om bestek en keukengerei mee te nemen bij het picknicken of buiten eten.

En hetzelfde idee werkt voor een werk- of tuingereedschaphouder.

Advertisement

Een beetje witte verf, zwarte stiften, en je maakt onweerstaanbare potten voor o.a. vele vetplanten.

Wat dacht je van artistieke sculpturen maken van blikjes?

Klaar om creatief te recyclen?

Advertisement