Geen rommelige spijkerbroeken en broeken: er is een gemakkelijke manier om ze netjes te houden met kleerhangers

door Natasja

20 Februari 2023

Geen rommelige spijkerbroeken en broeken: er is een gemakkelijke manier om ze netjes te houden met kleerhangers
Advertisement

Veel kleren hebben om uit te kiezen is altijd een groot gemak, een kleine luxe die ervoor zorgt dat we altijd de juiste outfit hebben voor elke gelegenheid. Maar het betekent ook dat we ruimte moeten vinden voor zoveel kleren in huis, en de beschikbare kasten zijn niet altijd zo veel of zo ruim als we zouden willen. Zelfs als het gaat om troefkaart kledingstukken zoals een spijkerbroek, of een andere broek met een soortgelijke vorm die we het hele jaar door het meest dragen, is het handig om te weten waar we die kunnen opbergen, zodat ze altijd ruimte vinden, maar ook gemakkelijk tevoorschijn kunnen worden gehaald wanneer dat nodig is.

Het is waar dat we, om de ruimte in kledingkasten en laden te vergroten, onze toevlucht kunnen nemen tot de verschillende trucs om ze superefficiënt op te vouwen, misschien door rolletjes en dergelijke te maken, maar die zijn meer geschikt voor een koffer, of voor de seizoenswisseling wanneer alles vacuüm verpakt wordt, ze zijn niet zo handig wanneer ze ons dwingen de pakketjes telkens uit te pakken of uit te rollen, en misschien zelfs te strijken om de kreukels te verwijderen.

via https://www.instagram.com/reel...

Tutorial via Jimmy & Laura Astuces/Instagram

Tutorial via Jimmy & Laura Astuces/Instagram

Dus hoe krijg je al je broeken altijd netjes op een rij, zonder dat je er drie of vier tegelijk uit moet trekken als je er maar één wilt pakken die daar in het midden vastzit? Je zou je toevlucht kunnen nemen tot een methode waarvoor je alleen een kleerhanger nodig hebt. Let wel, je hebt de driehoekige hanger nodig, d.w.z. die met de horizontale stang onderaan, om de broek te ondersteunen. Ook als je ze op een andere manier gebruikt dan normaal.

Het Franse stel Jimmy & Laura, twee jonge mensen die op Instagram veel nuttige tips over het huishouden verspreiden, laten dit ook zien.

Het is een snelle handeling die echt maar een handvol seconden in beslag neemt

1. Vouw je broek in de lengte doormidden, zoals je gewoonlijk doet, zodat hij tot één broekspijp wordt ingekort
2. Leg hem plat op een bed of plank, en stop de onderste flappen (samen) in de ruimte binnenin de hanger, terwijl je de haak naar je toe houdt
3. Breng de hanger omhoog tot een derde van de broekspijp
4. Vouw de broek vanaf de onderkant terug op zichzelf
5. Steek de haak van de hanger in beide riemlussen die aan de zijkant blootliggen

Nu is de broek klaar om op te hangen, neemt weinig ruimte in beslag en is zonder vervelende vouwen. Je kunt gemakkelijk begrijpen hoe je deze handeling moet uitvoeren d.m.v. de video https://www.instagram.com/jimmy_laura_astuces/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a55ffd90-1a84-4255-9452-0573f27baa3c van het stel hieronder te bekijken.

Advertisement
Advertisement