De hal inrichten met pallets: 12 eenvoudige ideeën voor alle smaken

door Natasja

21 Februari 2023

De hal inrichten met pallets: 12 eenvoudige ideeën voor alle smaken
Advertisement

Een huis opknappen kan een lange, vermoeiende en zeer dure ervaring zijn, daarom geven we het vaak op of stellen we het opknappen van kamers lang uit. Als je van DIY houdt, weet je echter dat er een gemakkelijk en goedkoop alternatief bestaat voor de inrichting van het hele huis: pallets. Deze uiterst veelzijdige en gemakkelijk te verwerken materialen kunnen je helpen om één kamer of een hele woning een nieuwe look te geven.

Dus waarom niet beginnen met de hal? Dit deel van het huis is het deel dat ons begroet wanneer we terugkomen van het werk, reizen of na een dagje uit, maar ook onze gasten verwelkomt. Het kan daarom een goed idee zijn om meteen vanaf dat punt met een opknapbeurt te beginnen, en pallets lenen zich daar uitstekend voor. Hieronder vind je 12 fantastische ideeën om je te inspireren.

Advertisement

1. Radiatorombouw

Een eenvoudige pallet die rechtop staat en opnieuw wordt geschilderd in de kleur van keuze kan een handige tafeltje zijn of een praktische radiatorombouw.

Advertisement

2. Rustieke kapstok

Creëer een speciale hoek bij het binnenkomen en verlaten van het huis met deze rustieke kapstok. Een schoenenrek met pallets gestapeld en in drie stukken verdeeld helpt de vloer leeg te houden.

3. Eenvoudig schoenenrek

Een schoenenrek is heel eenvoudig te maken door een of twee pallets aan de muur te hangen met het draagvlak tegen de muur. Voor grote gezinnen of schoenenliefhebbers.

4. Uitgeruste wand

Als je weinig ruimte hebt, bevestig de palletlatten gewoon aan de muur en voorzie je ze van haken of horizontale planken die je als kleine rekjes kunt gebruiken. Verf de latten in je favoriete kleur die past bij de rest van de hal.

5. Eenvoudige tafeltje

Een aan de muur gehaakte pallet aan de kant van het draagvlak vormt een perfect tafeltje. Voeg horizontaal latten toe onder de onderkant en om ook kleine rekjes te maken en versier het met decoratieve accessoires en foto's. Het wordt meteen een thuis.

Advertisement

6. Elegante hoek

Voor een elegantere inrichting gebruik twee pallets die aan elkaar zijn gekoppeld en verticaal zijn opgesteld om als schoenenrek te dienen, met daaroverheen halve pallets met haken om jassen, rugzakken en jassen aan op te hangen. Geschilderd in een donkere kleur en voorzien van een donkere, gepolijste houten plank geeft dit een zeer net effect.

7. Romantische kapstok

Wit geschilderd en voorzien van romantische contrasterende haakjes, is deze pallet perfect om gasten te ontvangen. Je kunt het plaatsen boven een tafeltje gemaakt van de palletlatten, ook wit geschilderd.

Advertisement

8. Haltafeltje

Maak eenvoudig een haltafeltje door twee pallets samen te voegen. Je kunt een glazen of kunsthars blad of een houten blad toevoegen. Voeg manden toe als laden voor een netter uiterlijk.

9. Boerenkapstok

De hal van het huis ziet er meteen uit als die van een oude plattelandsboerderij met deze prachtige boerenkapstok. 

Advertisement

10. Snel schoenenrek

Neem een pallet en verdeel die in 3 gelijke delen. Stapel het, bevestig het aan de muur en het schoenenrek is klaar. Wil je een meer afgewerkte look, schilder het dan naar wens.

11. Tafeltje met wielen

Is dit tafeltje met wieltjes niet geweldig? Praktisch om te verplaatsen voor het schoonmaken of wanneer nodig, het heeft ook twee handige laden. En wanneer je hem uit de woonkamer wilt halen, kun je hem hergebruiken in de slaapkamer.

Advertisement

12. Muurschoenenrek

Snij een pallet in 3 delen en hang ze op verschillende hoogtes aan de muur. Ze zullen perfect zijn voor het opbergen van je schoenen.

Advertisement