Containerwoningen: 11 verbazingwekkende voorbeelden

door Natasja

24 Januari 2023

Containerwoningen: 11 verbazingwekkende voorbeelden
Advertisement

Containers zijn, zoals hun naam al aangeeft, die modulaire vrachtcontainers die al vele decennia over de hele wereld in het zeevervoer worden gebruikt. We zien ze in havens, en er zijn verschillende maten, maar min of meer allemaal met dezelfde vormen: grote metalen dozen, soms reusachtige parallellepipeda waarin enorme hoeveelheden en soorten producten passen.

Ze worden echter ook gebruikt in de architectuur, waar ze soms de inspiratie zijn geweest voor prachtige constructies, die lijken op ultramoderne, modulaire ontwerpen, met scherpe geometrieën die de ruimte op een werkelijk innovatieve manier benutten, en soms zijn ze de economische en praktische keuze geworden voor het creëren van schattige microhuisjes. Bekijk hieronder enkele foto's.

Advertisement

Ongelooflijk om te zien hoe twee elkaar overlappende parallellepipeda, vervolgens goed uitgesneden en gevormd, een woning kunnen creëren met een moderne en comfortabele uitstraling.

Advertisement

Ze hebben een zeer eenvoudige vorm, en wanneer een deel van de metalen wanden wordt vervangen door ramen en glas, kunnen het ook echte bijgebouwen voor in de tuin worden.

Twee identieke kleine wooneenheden gemaakt van containers: dit kunnen extra gastenkamers zijn voor degenen met een grote tuin, of een eigen studio of zelfs bungalows voor toeristen.

Sommigen kiezen voor containers om hun eigen tiny home te creëren, het miniatuurhuis, misschien uitgerust met veranda's en luifels om meer comfort te hebben.

Soms worden het echt luxueuze oplossingen, en dan te bedenken dat ze oorspronkelijk zo ver van dat concept af stonden.

Advertisement

Combinatie van hout, lichtjes, zwarte verf: sommige van deze huisjes passen perfect in het natuurlijke landschap.

Twee containers kunnen één groot huis vormen als ze worden verbonden door een dak, zelfs een glazen dak!

Advertisement

Ze worden vaak geplaatst op verhoogde houten platforms, en hoe meer ze met elkaar kunnen worden gecombineerd, hoe verfijnder en comfortabeler het huis zal zijn.

Het zijn ook prachtige constructies geworden in een woestijnomgeving.

Advertisement

En met een kundig gebruik van architectonische steunelementen kunnen containers op elkaar worden gelegd om verhoogde constructies te creëren die doen denken aan bepaalde ultramoderne huizen.

Sommige mensen gebruiken ze om zeer originele zwembaden te creëren, zelfs infinity pools die in de lucht lijken te hangen!

Wat vind je van container houses?

Advertisement