10 fantastische manieren om oude floppy disks creatief te recyclen

door Natasja

22 Januari 2023

10 fantastische manieren om oude floppy disks creatief te recyclen
Advertisement

Er zijn voorwerpen die ooit deel uitmaakten van je dagelijkse leven, en als je ze na jaren terugziet, kun je je nauwelijks voorstellen hoe onmisbaar ze waren. Het gebeurt met al die dingen die verouderd zijn door de vooruitgang van de technologie, en we weten dat in de wereld van de informatica deze vooruitgang een ongelooflijke snelheid heeft. Floppy disks, bijvoorbeeld, zijn jarenlang onmisbare opslagapparaten geweest in het leven van werknemers en studenten, maar ze werden al snel vervangen door compact disks, vervolgens USB-geheugenschijven, SD-kaarten van diverse aard en ten slotte de volledig digitale opslag via de cloud. Met de laatste kan je bijna onbeperkte hoeveelheden gegevens opslaan, met de eerste slechts enkele megabytes. Onvermijdelijk dus dat ze tegenwoordig volkomen nutteloos zijn.

En als je ze thuis in een oude la of stoffige doos vindt, wat moet je er dan mee doen? In plaats van ze weg te gooien, kun je overwegen om floppy disks op een creatieve manier te recyclen om er echt originele, merkwaardige en vooral heel kleurrijke voorwerpen van te maken!

Advertisement

Een leuke kast voor het organiseren van kleine voorwerpen: elke lade is gemaakt van floppy disks, zodat alles kleurrijk en vintage wordt.

Advertisement

Vijf floppy disks om een kubus te maken met slechts één open zijde: wat kun je ermee doen? Een pothouder voor kleine plantjes, of misschien een bureau pennenhouder!

Een pen- of bureauhouder kan ook worden gemaakt met slechts drie floppy disks, en dan is de onderkant een driehoek die is gesneden uit stukken karton of misschien dun triplex, of iets dergelijks.

Soms heb je documenthouders nodig voor je bureau, of ook houders om de inkomende post netjes te houden. Je zou zelfs een echt originele kunnen maken van floppydisks.

Wat vind je van een handtas gemaakt van floppy disks?

Advertisement

Met hun vierkante vorm en stevige structuur zijn ze ook ideaal als buitenste steun voor een met stof beklede mand.

Voeg gewoon het raderwerk met de wijzers van het juiste ontwerp toe en je hebt een kleine tafelklok.

Advertisement

Maar door er meerdere te combineren kun je ook een grote wandklok maken, het soort dat echt de aandacht steelt.

Iemand heeft er zelfs aan gedacht om er de harde kaft van te maken die de bladen van een spiraalboek omsluit

Advertisement

En waarom ze niet veranderen in fotolijstjes, met een foto op elke floppy disk?

Heb je er ooit aangedacht dat je oude floppy disks op soortgelijke manieren zou kunnen recyclen?

Advertisement