Maak van koffiecups artistieke DIY-creaties: ideeën om je te inspireren

door Natasja

04 November 2022

Maak van koffiecups artistieke DIY-creaties: ideeën om je te inspireren
Advertisement

Voor veel mensen is elke ochtend genieten van een kop koffie met een geurig aroma een onmisbaar ritueel, en in veel gevallen wordt die verkwikkende drank bereid met cups voor eenmalig gebruik. Er zijn veel verschillende merken, maar in de meeste gevallen hebben de cups vergelijkbare vormen, en vaak heldere, soms metallic kleuren, waardoor ze er eigenlijk heel mooi uitzien.

We denken er echter niet verder over na en gooien ze na gebruik bij het vuilnis. Maar met een beetje fantasie en handigheid kunnen ze creatief worden gerecycled tot allerlei voorwerpen, van woonaccessoires tot unieke sieraden. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Bij de meeste creatieve projecten met koffiecups worden ze geplet. Dit kan op verschillende manieren, maar een van de handigste is misschien wel het gebruik van een aardappelstamper.

Het resultaat is kleurrijke schijfjes die op heel veel manieren kunnen worden gebruikt, zoals het maken van een kleurrijke schaal.

Advertisement

Door de schijfjes in verschillende vormen te vouwen, kun je ook de vleugels van schattige vlinders maken.

Sommige mensen stellen hun vaardigheden op de proef en maken er perfect geproportioneerde kunstbloemen van.

Een populair en erg schattig project is het gebruik van koffiecups om kleine uiltjes in elkaar te zetten. Je voegt kleefogen en een oranje driehoek voor de snavel toe, en dan zijn ze klaar voor gebruik.

Niet alleen uiltjes: met een beetje fantasie kun je een ontelbaar aantal schattige diertjes maken. Je kunt ze gebruiken om andere werkjes te versieren, of misschien ook als handgemaakte sleutelhangers, die ook ideaal zijn voor grappige cadeau-ideeën.

Advertisement

Als je de koffiecups niet wilt pletten, kun je ze samenvoegen en een kleurrijke slang maken om mee te spelen. Dit kan een leuke knutselwerkje zijn om met de kinderen te doen!

Veel kleurrijke bloemen, met bloemblaadjes van geplette cups: ze vormen ook een originele versiering voor DIY lijsten.

Advertisement

En vervolgens sieraden: kettingen, hangers, oorbellen... er zijn genoeg ideeën om je te inspireren.

Wil je je creativiteit op de proef stellen met soortgelijke werkjes?

Advertisement