Kostbaarheden en reservesleutels verstoppen: 5 onfeilbare trucs om in gedachten te houden

door Natasja

24 September 2022

Kostbaarheden en reservesleutels verstoppen: 5 onfeilbare trucs om in gedachten te houden
Advertisement

Hoe vaak heb je jezelf buitengesloten met je sleutels nog in huis? En hoe vaak ben je gedwongen een slotenmaker te bellen om de situatie op te lossen? Of misschien heb je iemand naar je huis moeten sturen tijdens je afwezigheid? In dergelijke gevallen zou het nuttig zijn om een schuilplaats te hebben voor een reservesleutel, een plaats die verborgen en alleen bij jou bekend is, maar die van buitenaf gemakkelijk toegankelijk is. Het kan ook gebeuren dat je kostbare voorwerpen of voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen veilig wilt houden of voor nieuwsgierige ogen en handen wilt verstoppen.

In al deze gevallen zijn er verschillende trucs die je kunnen helpen. Laten we er een paar samen bekijken.

Advertisement

1. De slang in de tuin

1. De slang in de tuin

Household Hacker/YouTube

Een truc om de reservesleutel te verbergen is hem in een slang in de tuin te stoppen; niemand zal denken dat hij een andere functie heeft dan irrigatie of kabelgeleiding, en hij past perfect in de omgeving. Het maken ervan is zeer eenvoudig en vereist slechts enkele onderdelen. Zoek de ideale plaats en graaf een gat in de grond om de slang in te brengen. Sluit vervolgens de fitting aan door het ene uiteinde aan de buitenmuur van het huis te lijmen en het andere uiteinde af te sluiten met een plug waaraan je een sleutel hebt gebonden. Zo lijkt het alsof de slang direct het huis binnenkomt en wordt hij perfect gecamoufleerd. Voor de volledige handleiding kun je deze video op YouTube bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=0ejpeDeYSYM.

Advertisement

2. Een boek

Wie heeft thuis geen plank vol boeken? Je kunt een geheim vakje maken in een van je boeken, waarin je geld en kostbaarheden kunt bewaren waarvan je niet wilt dat iemand ze ontdekt. En als je geen boeken hebt, kun je gemakkelijk cd's of dvd's of misschien een oude verzameling videocassettes gebruiken.

3. Potten pasta, granen of peulvruchten

Wat dacht je van een pot pasta, granen of peulvruchten in de keuken? Wie gaat er nu eten doorzoeken? Het enige wat je hoeft te doen is het voedsel in een vrij grote glazen pot te doen waarin je een lege rol toiletpapier hebt gestopt. Je creëert een verborgen ruimte waarin je sleutels, geld of kostbaarheden kunt opbergen.

4. Het stopcontact

Deze truc is geschikt voor zowel binnen als buiten; je kunt een nepstopcontact maken waarin je waardevolle spullen kunt bewaren of, in het geval van een buitenstopcontact, een reservesleutel voor noodgevallen.

5. Potten en bloemperken

Bloempotten zijn misschien een beetje vanzelfsprekend om als verstopplaats te worden gebruikt, maar er is een alternatieve manier om een reservesleutel of kostbaar voorwerp te camoufleren: stenen die een kleine houder verbergen die in de grond kan worden geschoven. Wie voorbij komt ziet alleen een steen in een pot met aarde of in een bloemperk en zullen nooit ontdekken dat die onbeduidende steen eigenlijk een kleine schat verbergt.

En welke andere trucs heb jij bedacht om bepaalde voorwerpen buiten bereik van nieuwsgierige handen en ogen te houden?

Advertisement