De magie van de herfst in huis: 9 creatieve en kleurrijke decoraties om na te maken

door Natasja

21 Oktober 2022

De magie van de herfst in huis: 9 creatieve en kleurrijke decoraties om na te maken
Advertisement

De herfst is een seizoen met een unieke charme. Een melancholische schoonheid die betovert, met de levendige kleuren van de bladeren die het landschap in warme tinten verlichten terwijl de temperaturen langzaam dalen. De natuur neemt spectaculaire kleuren aan, en we richten allemaal onze ogen op de "groene" ruimten om ons heen om hun schoonheid te bewonderen.

Dus waarom niet wat van die magie thuis namaken? Een wandeling door parken, bossen en tuinen kan ons een heleboel bladeren in allerlei vormen en kleuren opleveren, die we dan thuis voor creatieve knutselwerkjes kunnen gebruiken. Schilderijen, kransen, slingers en nog veel meer: bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
happinessishomemade.net

happinessishomemade.net

Een tak, wat nylondraad en veel gekleurde bladeren. Zelfs als je geen echte kan vinden, kun je ze misschien uitknippen en inkleuren met vellen papier! Er is weinig voor nodig om ze op te hangen en een decoratie te maken die de muur of zelfs een raam van kleur voorziet. En het zou ook leuk zijn om ze in het midden van een kamer op te hangen!

Advertisement
mylittleparty.es

mylittleparty.es

Vinyllijm, sponskwasten en een schaal om als vorm te dienen: bedek deze met goed met lijm ingesmeerde bladeren, laat het drogen en maak de laag opgesteven bladeren voorzichtig los van de schaal. Het resultaat is een originele houder!

diyncrafts.com

diyncrafts.com

Heb je er wel eens aan gedacht om herfstbladeren aan elkaar te naaien? Het is een eenvoudig maar doeltreffend idee om een originele slinger te maken voor op een muur, of zelfs op de rand van planken en vensterbanken.

Om de bladeren langer houdbaar te maken kun je ze voorzien van een beschermend laagje spray, of wax!

theviewfromhere.is

theviewfromhere.is

Wat als de bladeren de reliëfversiering van een schilderij werden? Het enige wat je hoeft te doen is de exemplaren kiezen die je het mooist vindt, misschien zelfs die met was of transparante spuitlak moeten worden bewaard om ze te verzegelen, en ze dan rangschikken op een effen canvas achtergrond (zwart zal ze laten opvallen, maar je kunt ook andere kleuren kiezen), en als je de rangschikking hebt gevonden die je het mooist vindt, gebruik hete lijm.

lovepaperpaint.com

lovepaperpaint.com

Magnoliabladeren zijn al zeer dik en van nature gewaxt, zodat ze geen andere middelen nodig hebben. Neem een permanente verfstift (metallic, wit of een pastelkleur die afsteekt tegen de achtergrond van de bladeren) en schrijf een letter op elk exemplaar. Je voegt ze samen tot een slinger die heel gemakkelijk te maken en te personaliseren is.

Advertisement
liljorochtulpaner.blogspot.com

liljorochtulpaner.blogspot.com

Aan inspiratie voor een van de populairste decoraties ter wereld kan het nooit ontbreken, zeker niet in de koude jaargetijden: de ronde krans voor aan de voordeur.

ruffledblog.com

ruffledblog.com

Wat dacht je van een paneel van bladeren, geplaatst als schubben, de een op de ander: het zou perfect zijn als achtergrond voor vele foto's of andere thematische decoraties!

Advertisement
tabula-rosi.de

tabula-rosi.de

Elk blad is een schilderdoek in heldere, frisse kleuren: een boho-touch voor een vrolijke compositie.

wallflowerkitchen.com

wallflowerkitchen.com

Bedenk eens hoe mooi het zou zijn als elke lampje van een lichtdraad op grote herfstbladeren zou rusten: overdag zou het een prachtige slinger worden en 's avonds echt magisch!

Zou je het leuk vinden om deze ideeën thuis na te maken?

Advertisement