12 geweldige tips voor het maken van DIY decoraties van takken

door Natasja

11 Maart 2023

12 geweldige tips voor het maken van DIY decoraties van takken
Advertisement

Wanneer het warme seizoen nadert, voel je vaak de drang om het huis te versieren met de kleuren en geuren die het kenmerken; het is een manier om je te bevrijden van de grijsheid en de loomheid van de winter en het ontwaken van het mooie seizoen te vieren, met de steeds langere dagen, de steeds warmer wordende zon en het steeds sterker wordende verlangen om naar buiten te gaan en in de buitenlucht te zijn.

En in de aanloop naar de paasperiode wordt het steeds gebruikelijker om het huis te versieren met de typische symbolen van de lente. Zonder dure, kunstmatige voorwerpen te kopen, kun je je huis versieren met wat de natuur te bieden heeft: takken, bladeren, bloemen, eventueel ook kleine eieren.

Vandaag stellen we 12 fantastische projecten voor die je kunt maken met takken. En het zal gelijk Pasen zijn.

Advertisement

1. Bloeiende tak

Het eenvoudigste idee voor een decoratie is gewoon een bloeiende tak te gebruiken: plaats die in een glazen vaas samen met stenen die op eieren lijken, voeg eventueel een klein nestje toe van dunne, flexibele takken, een vleugje groene bladeren. Je krijgt zo een zeer eenvoudige, maar zeker opvallende decoratie.

Advertisement

2. Paastafeldecoraties

Wat dacht je van een mooie paastafeldecoratie? Maak het met een eenvoudig dienblad, een of twee konijnenvormen (misschien zelf gemaakt met origami of papier-maché), wat bolbloemen en kleine takjes die zo zijn gerangschikt dat ze een eiernest vormen. Je voelt de lente al in de lucht hangen.

3. Een kaarsenhouder

Een eenvoudige witte kaars omtoveren tot een prachtige decoratie is kinderspel met een eenvoudige glazen vaas en dunne, flexibele takjes.

4. Een krans met eieren

Ook tijdens pasen kun je een krans ophangen: combineer buigzame takken met klimopbladeren, balletjes en kleine gekleurde eieren.

5. De pomponboom

Een prachtig alternatief voor de klassieke paasboom is de pomponboom en het is erg leuk om die samen met je kinderen te maken. Alles wat je nodig hebt is een mooie tak, misschien met wat knoppen, bloemen of kleine blaadjes, wat garen en kleurige linten. Maak de pompons met de pomponmaker, het speciale hulpmiddel om ze te maken, of met twee kartonnen of plastic cirkels, voeg gekleurde linten toe om ze op te hangen en de tak te versieren. Prachtig, vind je niet?

Advertisement

6. Een mand vol wortelen

Het symbool bij uitstek van de paashaas is, na eieren, wortels. Maak ze zelf door flexibele takken in de vorm van een kegel te wikkelen en aan het breedste uiteinde groenblijvende takken of een bloeiende bol te rijgen. Het resultaat zal spectaculair zijn.

7. Nest van eieren en bloemen

Maak een nest van flexibile takken en versier het met mos, kleine bolbloemen en eieren. Je kunt het gebruiken als tafeldecoratie of decoratieve accessoire, of het als decoratie aan de muur of het plafond hangen.

Advertisement

8. Lenteraamkozijn

Maak een klein raamkozijn van dunne takjes en versier het met kant, kleine kransjes, bloemen.

9. Paashazen

Wandelend in het bos kun je takken in alle soorten en maten vinden. Als je goed genoeg zoekt, kun je zelfs een paar hazen verzamelen. Maak ze van gevorkte takken, garen en stro. De enige beperking is je fantasie.

Advertisement

10. De kleurenboom

Maak met een eenvoudige tak een boom vol kleuren: versier hem zoals je wilt met eieren, vlinders, bloemen en vogels van papier. Het wordt een decoratie vol levendigheid en vreugde!

11. Wortelkrans

Deze zeer originele wortelkrans maken wordt kinderspel: draai wat takken in een cirkel, maak wortels door er wat raffia of kleine flexibele takjes in te wikkelen en ze oranje en groen te kleuren. Het resultaat is spectaculair!

Advertisement

12. De papieren eierboom

We sluiten af met een andere variatie op de traditionele paasboom. Je kunt eenvoudige papieren eieren maken met gekleurde en gedessineerde kaarten voor een uniek resultaat.

Heb je al gekozen hoe jouw decoraties eruit zullen zien?

Advertisement