x
10 ideeën om de hal gezelliger te maken…
3 eenvoudige manieren om lakens te vouwen en je kast te ordenen Gebruik voor houten snijplanken geen schoonmaakmiddel: ontdek hoe je ze grondig schoonmaakt met gewone ingrediënten

10 ideeën om de hal gezelliger te maken met een comfortabele bank

17 September 2022 • Door Natasja
261
Advertisement

De indruk die je van een huis kan hebben ligt aan vele factoren, maar zeker ook de allereerste indruk die je krijgt, zodra je de drempel overgaat, is een element dat je niet over het hoofd mag zien. Dus als het gaat om het inrichten van het huis, moet je altijd ook letten op de ruimte die, zelfs als je er alleen doorloopt, nog steeds de eerste ruimte is die je tegenkomt, dus als visitekaartje fungeert en dat is de hal.

Dus laten we eens nadenken over hoe we het gewoonlijk gebruiken, en als het misschien het punt is waar we jassen en accessoires neerzetten, of misschien waar we van schoenen wisselen, dan wordt het heel handig om een ​​bank of zitje te gebruiken om op te zitten, maar ook haken om op te hangen of planken en compartimenten om niet alles bij de deur te stapelen. Hieronder vind je enkele ideeën om inspiratie op te doen.


foto: hometalk.com

Als er genoeg ruimte is voor een echte bank, zou je die ook kunnen maken uit een oude ladekast waarvan je niet weet wat je er mee moet doen.

Heb je liever een essentieel meubelstuk om een ​​niet echt grote ruimte niet helemaal vol te zetten? Dan is een houten bankje met minimale lijnen wellicht iets voor jou.

Advertisement

Dit is iets voor liefhebbers van de boederijstijl: een rustieke bank maar met zachte en vintage lijnen, van licht afbladderend hout maar comfortabel gemaakt door een matras. Echt heel schattig!

Een grote en superstevige lade (of misschien voor de gelegenheid verstevigd) kan verticaal geplaatst worden met de open kant naar buiten gericht. Vervolgens uitgerust met pootjes, wordt het een mooie kast om in de hal van het huis neer te zetten.

Als er ruimte is voor een nis, misschien ooit afgesloten door een ingebouwde kledingkast, kun je deze openen (en de hal nog breder laten lijken) en een zitje onderaan maken en comfortabele planken bovenaan.

Zelfs zonder een nis is een bank met een paneel erachter een idee om een ​​heel deel van de muur in te richten.

En het is nog beter als je een bepaalde bewerking kunt kiezen voor dat paneel dat als rugleuning fungeert.

Wanneer rustiek Scandinavische en moderne smaken combineert: een plaat van onbewerkt hout die op haarspeldpoten rust, kan alles zijn wat je nodig hebt.

Er zijn ook genoeg DIY projecten om een ​​schoenenkast te maken die klein en compact is, maar ook stevig genoeg om op te zitten.

En het idee - ook in de hal - om een ​​openstaande boekenkast om te draaien om er een zitje van te maken met daaronder op te vullen ruimtes, komt altijd van pas.

Zou jij de hal willen inrichten met soortgelijke oplossingen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt