10 geweldige inspiraties voor het transformeren van blikken in unieke inrichtingselementen

door Natasja

01 Oktober 2022

10 geweldige inspiraties voor het transformeren van blikken in unieke inrichtingselementen
Advertisement

Blikken zijn een van de populairste voorwerpen die door wie zich bezighoudt met creatieve recyclen worden gebruikt en zelfs voor hen blijven ze verrassen want er zijn heel veel manieren om ze te transformeren. De creatieve mogelijkheden van blikjes en blikken zijn eindeloos. En je kan duizenden prachtige, zelfs tamelijk verfijnde, inrichtingselementen maken die niets te maken lijken te hebben met het bronmateriaal.

De projecten kunnen variëren van het verfraaien van tuinen en veranda's tot het inrichten van elke kamer in huis, maar ook prachtige cadeau-ideeën en decoraties voor de feestdagen.

Blikken kunnen kortom van alles worden. We laten dit hieronder met enkele voorbeelden zien.

Advertisement

Een beetje verf, wat hout of ander materiaal en enkele blikken zijn genoeg om een prachtige en zeer handige bestekhouder te maken.

Advertisement

Voor degenen met een passie voor snijwerk is het toepassen van deze artistieke techniek op blikken een mooie manier om prachtige lantaarns te maken. Ze brengen zacht licht en magie in interieurs en buitenruimtes.

Blikken als plantenpotten zijn een klassieker. In de versie op de foto werd besloten vetplanten te plaatsen in vrolijke blikken met bekende stripfiguren.

Met penselen, kleuren en fantasie wordt elk blik een prachtige houder voor koffie, zout, suiker, koekjes en dergelijke. Als je het afstemt op de keuken, zal het echt heel mooi staan.

En waarom niet meerdere blikken om een organizer te maken voor pennen, stiften en ander schrijfgerei? Plak de blikken gewoon op een prikbord met beschrijvende etiketten en de kinderkamer is in een mum van tijd opgeruimd en origineler.

Advertisement

Je kunt ook fantastische tafel- of bureaulampen maken van blikken. Probeer het gewoon eens.

En waarom geen plafondlamp? Het zal de kamer een echt unieke stijl geven.

Advertisement

Kaarsenhouders, voor de kerstperiode of andere soorten festiviteiten en evenementen, zijn een andere fantastisch idee om inspiratie uit te halen.

Voor zeer originele penseelhouders is het nuttig de blikken te bekleden met wol, vilt of andere geschikte materialen, in de kleuren die je maar wilt.

Advertisement

En door een blik te beschilderen en te versieren kun je er een houder voor make-upborstels van maken of voor make-up en andere kleine spullen in de badkamer.

Spreekt een van deze ideeën je zo aan dat je ze onmiddellijk na gaat maken?

Advertisement