11 fantasierijke voorstellen om de inrichting van je huis te verlevendigen met unieke planken en schappen

door Natasja

29 September 2022

11 fantasierijke voorstellen om de inrichting van je huis te verlevendigen met unieke planken en schappen
Advertisement

Hoezeer je de opstelling van open of gesloten meubels ook nauwkeurig kan bestuderen om alles wat je in elke kamer nodig hebt in te sluiten, het is zeer waarschijnlijk dat je ook enkele planken of open schappen nodig hebt om vele andere voorwerpen op te plaatsen, te beginnen met boeken en nuttige hulpmiddelen. Om te voorkomen dat een kamer te rommelig en te verstikkend wordt, worden soms planken of rekken verkozen boven omvangrijke meubels.

Daarom laten we enkele pakkende ideeën zien voor planken met een ander ontwerp dan gebruikelijk, of die op een iets minder gebruikelijke manier zijn gemonteerd, zodat ze er toch wat bijzonderder uitzien. Kijk eens naar deze ideeën.

Advertisement

Soms is het, meer dan het model van de planken zelf, de opstelling die een vrolijker tintje aan het interieur kan geven. Ze kunnen bijvoorbeeld enigszins verspringend of zijdelings worden gemonteerd.

Advertisement

Hexagons blijven erg populair in interieurtrends, en ze verschijnen ook vaak als optie voor planken en rekken, waardoor echte bijenkorven aan de muur ontstaan.

Een enkele muur, misschien die waar de televisie hangt, waar de planken geometrische vormen tekenen: het is een idee dat op duizend verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd.

Elke kamermuur, maar ook halve scheidingswanden, kunnen het theater zijn van nissen in gipsplaat, met gewenste vormen en zelfs versierd met verschillende kleuren binnenin.

Sommige ultramoderne ontwerpen zijn eindeloos fascinerend in hun eenvoud.

Advertisement

Wat vind je van een muur waar gemetselde planken (of ook hangplanken) kruisen met rechthoekige planken van verschillende afmetingen?

Voor een meer eclectische stijl met een vintage tintje zijn tafels en meubels in antieke stijl, gehalveerd en aan de muur bevestigd, een idee dat zeker opvalt.

Advertisement

Constructies van metalen buizen en houten planken bieden ook vele combinaties van vormen en maten. Alles aan te passen aan de beschikbare ruimte.

Als je de plank toevallig wilt gebruiken voor planten, kun je hem ook maken van oude laden.

Advertisement

Touwen en houten planken: een hangend plankensysteem dat desgewenst ook een hele muur siert.

Het idee om letters te vormen met houten planken, die kunnen worden gevuld met boeken en voorwerpen naar keuze, kan ook leuk zijn.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement