12 voorbeelden van gewone voorwerpen en meubels die met het juiste ontwerpidee buitengewoon worden

door Natasja

04 September 2022

12 voorbeelden van gewone voorwerpen en meubels die met het juiste ontwerpidee buitengewoon worden
Advertisement

Bij het inrichten van huizen willen we dat het onze smaak weerspiegelt, en dus leggen we de basis door kleuren en materialen te kiezen die de muren en vloeren zullen omlijsten, en gaan dan over tot het grotere en belangrijkere meubels en vervolgens tot alle accessoires die we wensen.

Bij elke stap van deze selectie durft echter iemand verder te gaan en onconventionelere en creatievere ontwerpoplossingen te bedenken, waarbij de standaardvormen van elk product op een werkelijk fantasierijke en artistieke manier opnieuw worden bedacht. Van tafeltjes tot koffiekopjes, hier zijn enkele supercreatieve ideeën om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Een houten tafel die eruitziet als een lange tong: vergaderen in zo'n kamer zou zeker leuker zijn, zelfs op kantoor.

Advertisement

Wanneer er meubels zijn die van oude muziekinstrumenten zijn gemaakt, is de wereld verdeeld tussen degenen die het echt zonde vindt en degenen die er geen mening over hebben. Maar vaak, als het op design aankomt, zijn het werkelijk briljante ideeën!

Plexiglas meubels, en een tafel ziet eruit als een doorzichtig spook.

Krukjes en tafeltjes die kunnen worden samengevoegd tot een grotere tafel: het zijn stukjes van een legpuzzel!

Inspiratie halen uit kunsttentoonstellingen is altijd stijlvol. Hoe zou je zo'n spiegel vinden?

Advertisement

Melkkunst in een gewone kop is één ding, maar in een vefrommelde kop, is heel wat anders.

En hoe mooi zou het zijn om van je koffiepauze te genieten in een fauteuil die net zo gemaakt is als een koffiekopje dat zijn inhoud op de vloer morst?

Advertisement

Normaal worden veiligheidsspelden op kledingstukken gezet om twee flappen bij elkaar te houden, maar hier is het de reusachtige speld die de steun wordt: een handdoekhouder die je waarschijnlijk gelijk wilt kopen!

Voor elke kunstenaar en illustrator zou deze lamp in de vorm van een geslepen potlood een prachtig idee zijn. Maar eigenlijk voor iedereen.

Advertisement

Banken in de vorm van opengeslagen boeken en kranten zijn dan wel niet zo origineel meer, ze zijn nog steeds opvallend om te zien, vooral wanneer ze zo mooi zijn gevouwen!

Heeft iemand echt een krokodil zo geplaatst dat die uit het tapijt opduikt? Zelfs de saaiste woonkamer zou op zijn zachtst gezegd spannend worden!

Advertisement

Wat betreft de wereld van huisdierenaccessoires, zul je vaak onweerstaanbare blikvangers vinden. Als je een kat hebt, zou deze mand perfect kunnen zijn!

Heb je wel eens supercreatief ontworpen meubels of accessoires gekocht?

Advertisement