Stopcontacten en kabels in het zicht: 10 onweerstaanbare manieren om ze creatief te verbergen

door Natasja

20 Oktober 2022

Stopcontacten en kabels in het zicht: 10 onweerstaanbare manieren om ze creatief te verbergen
Advertisement

Met de enorme hoeveelheid elektronische apparaten die elke dag in elk huis worden gebruikt, is er geen ruimte waar je geen manier moet vinden om stroomkabels uit de weg te ruimen om er niet op te trappen, of gewoon omdat ze er niet mooi uitzien. En vaak zelfs het opmerken van veel stopcontacten aan de muur verpest de algemene esthetiek een beetje.

Kabels ondergronds laten lopen is tijdrovend en duur, en heeft als nadeel dat je bij vervangings- of arbeidswerkzaamheden ook de ondergrondse of in de muren verborgen draden moet gaan opvissen. Dat maakt de optie om de draden (en stopcontacten) in het zicht te laten zeker goedkoper en handiger. Maar hoe voorkom je dat ze lelijk zijn om te zien? Verander ze gewoon in inrichtingselementen, zoals in de volgende gevallen.

Advertisement

Met de nog kleurrijkere kabel kunnen woorden worden gevormd die als teksten op de muur blijven staan. 

Advertisement

En dit idee kan ook verder worden uitgewerkt door de woorden die door de kabel worden getrokken te laten eindigen op schilderijtjes die speciaal op de muur zijn aangebracht.

Een van de meest populaire ideeën is het tekenen van de gestileerde skyline van een of andere stad met een donkere kabel, en er zijn geen schilderijen of prenten op de muren nodig om de kamer modern in te richten.

Een ander goedkoop en fantasievol idee is om kabels te gebruiken waaraan de gloeilampen van de lampen (vooral de hele grote) rechtstreeks naar beneden hangen, maar in plaats van de stroomkabel in het zicht te laten, rijg je hem in houten kralen, als een halsketting. Het zal veel mooier zijn om deze kleurrijke slingers op het plafond gedrapeerd te zien!

Een soortgelijke oplossing kan ook worden toegepast voor kabels die vloerlampen voeden of anderszins over de vloer lopen. Het ziet er ook leuk uit met verschillende maten houten kralen!

Advertisement

Voor kabels op de muur naar boven lopen, bijvoorbeeld van de televisie, voegen veel mensen stickers of kunstbladeren toe zodat het groene ranken lijken.

Wat de stopcontacten betreft, kan je op zoek gaan naar afdekplaatjes met mooie vormen.

Advertisement

Of leef je uit door leuke decoratieve elementen te schilderen of te tekenen, zoals misschien een snor onder de gaatjes, zodat het net gezichtjes lijken!

En voor een stopcontact dat je niet al te vaak gebruikt, kun je denken aan een miniatuurdeurtje, alsof het de ingang is naar de geheime verblijfplaats van een of ander wezen dat in het huis woont.

Advertisement

Voor stopcontacten die op kasten zijn aangebracht of zich overal in de keuken bevinden, is het altijd mooi om ze af te werken met een afsluitklep.

Wat is jouw favoriete oplossing?

Advertisement