10 zeer originele plantenbakken om met fantastische creatieve recycling projecten te maken

door Natasja

29 Juli 2022

10 zeer originele plantenbakken om met fantastische creatieve recycling projecten te maken
Advertisement

Plantenbakken zijn altijd een fantastische troefkaart voor het versieren van een tuin of terras, omdat ze kleur toevoegen en deze ruimten prachtig versieren. De klassieke exemplaren met kleurrijke bloemen kunnen al spectaculair zijn, en als je er een vleugje fantasie en creativiteit aan toevoegt en ze origineel maakt met behulp van gerecyclede voorwerpen of materialen, worden de plantenbakken ware kunstwerken.

We hebben een paar leuke ideeën voor je verzameld om een paar mooie decoratieve plantenbakken te maken. Je zou een tuin of veranda kunnen inrichten waar iedereen jaloers op zal zijn. Kijk maar eens hieronder.

Advertisement

Blikken zijn een klassieker op het gebied van creatief recyclen. Het is een prachtig idee om de blikken waar verf in zat te hergebruiken als plantenbak, en ze vuil met verf te laten en er bloemen van dezelfde kleur in te doen.

Advertisement

Plantenbakken van baksteen, ook versierde, kunnen nuttig zijn voor het maken van muren of omheiningen waar dat nodig is. Ze zijn dus decoratief en functioneel voor de omringende ruimte en omgeving.

Zelfs een oude houten trap kan een heel bijzondere plantenbak worden als je hem combineert met superkleurige bloemen en potten.

Een echt origineel voorstel is om van oude tassen plantenbakken te maken. Het lijkt een bizar idee, maar het resultaat is echt mooi en zeker niet banaal.

En waarom zou je kleurrijke rubberlaarzen weggooien als je er even kleurrijke bloemen in kunt plaatsen? Het 'wow' effect is gegarandeerd.

Advertisement

Een oude stoel, overgeschilderd en omgetoverd tot plantenbak, kan je veel voldoening geven bij het inrichten van een onconventionele maar prachtige tuin.

Ook met pallets kan je je uitleven door te experimenteren met gewaagde combinaties, vormen en kleuren bij de verwezenlijking van kleine tuinmeesterwerken.

Advertisement

Heb je er wel eens aan gedacht dat een kroonluchter kon worden omgetoverd tot een buitengewone plantenbak? Probeer dit idee eens in praktijk te brengen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Banden zijn een andere klassieker voor hergebruik. En veel mensen gebruiken ze al om plantenbakken te maken. Ze hebben echter zo'n veelzijdige en aanpasbare vorm dat je er van alles mee kunt maken, en altijd zeer origineel blijft. Het maken van een kop- en schotelvormige plantenbak, bijvoorbeeld, is echt eenvoudig en heel mooi.

Advertisement

Ook een kruiwagen kan op duizend verschillende manieren versierd worden. Door hem gewoon in een mooie felle kleur te verven en er goed gesorteerde bloemen in te planten, zal het resultaat betoverend zijn.

Aan welk idee geef je de voorkeur? Als je keuze te over hebt, probeer er dan meer dan een te maken. Je zult nog duizend andere buitengewoon vindingrijke ideeën bedenken.

Advertisement